Hoe komt een leesclub aan haar boeken?

Samen een boek lezen en bespreken? Dat kan in een leeskring!

Ook als leesclub kun je lid worden van de bibliotheek. Het abonnement kost € 48,00 per leeskring (Bieb Basis abonnement). Voor het opzoeken van recensies kun je in de bibliotheek terecht bij Literom, een databestand vol recensies van Nederlandstalige auteurs.

Zelf titels kiezen uit de bibliotheekcollectie

Leeskringen kunnen een keuze maken uit de gehele bibliotheekcollectie, met dien verstande dat een titel ouder moet zijn dan ± 1 jaar. Uiterlijk drie weken van tevoren geef je de gewenste titel en het aantal benodigde exemplaren door. Op de afgesproken datum staan de boeken dan voor je klaar, met een recensie. Mocht een titel niet leverbaar zijn dan neemt een bibliotheekmedewerker hierover tijdig contact op met de leeskring.
Natuurlijk is het ook mogelijk een lijstje in te leveren met meerdere titels voor verschillende data. Op die manier kun je jouw leeskringactiviteiten ruim van tevoren plannen.
Boeken worden voor 6 weken aan een leeskring uitgeleend. Je betaalt € 1,- per boek.

Leeskringkoffers lenen

Leeskringen kunnen ook gebruik maken van de leeskringkoffers, die door Probiblio worden geleverd. De koffer bevat 7 exemplaren van hetzelfde boek en achtergrondinformatie over het boek en de schrijver. Een overzicht van de beschikbare titels is in de bibliotheek aanwezig.
Wil je gebruik maken van de leeskringkoffer vul dan een reserveringsformulier in. Een seizoen voor het reserveren van leeskringkoffers loopt steeds van juli tot juli (maar je kunt ook iedere maand instappen en dan tot juli doorlezen). Voor elk seizoen vul je een nieuw reserveringsformulier in, die je van de bibliotheek ontvangt.
Je leent een leeskringkoffer voor een vaste termijn van 8 weken. De kosten voor deze leenperiode bedragen € 18,50 die je betaalt bij het afhalen van de leeskringkoffer.