Filmclub Wassenaar

Houdt u van films en wilt u met andere filmliefhebbers regelmatig een goede film bekijken ? Kom dan op donderdag naar de Filmclub.

De Filmclub is onderdeel van het Filmhuis Wassenaar en verzorgt geheel autonoom haar eigen filmprogramma. Het programma wordt met veel zorg en aandacht samengesteld door de enthousiaste groep vrijwilligers. Gestreefd wordt naar een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma. Bij de filmkeuze wordt onder meer gedacht aan afwisselende thema’s en afkomst uit de verschillende landen. Er wordt soms op  bepaalde acteurs en actrices geattendeerd.  

Eens in de twee maanden komt filmkenner Ronald Da Costa om de film van die dag toe te lichten . Na afloop van de film, is er zoals altijd koffie en thee en volgt er een korte bespreking. Zijn kennis zorgt voor verdieping en draagt bij aan een interessante discussie. Om de sociale cohesie op lokaal niveau te versterken en de cultuur te bevorderen is de Filmclub opgericht. De voorstelling op donderdagmiddag is voor iedereen toegankelijk. Het programma vindt u in de bibliotheek op de tafel bij de filmzaal. Daarbij staat ook een bakje met aanmeldingsformulieren. Als u zich gratis abonneert op de maandelijkse nieuwsbrief van de Filmclub, ontvangt u het filmprogramma. Aanmelden kan eveneens via wassenaar@obvw.nl

Vanwege corona zijn er vanzelfsprekend wat veranderingen. Omdat er per voorstelling slechts ongeveer 15 personen aanwezig kunnen zijn, zal elke film twee opeenvolgende donderdagen worden aangeboden. U dient vooral, online of aan de balie van de bibliotheek een ticket te kopen voor (5 euro). U kunt maximaal 15 minuten voor aanvang van de film aanwezig zijn en u wordt door een vrijwilliger naar uw plaats begeleidt.

Nogmaals de gegevens op een rij:

  • Ticketverkoop vóóraf online of via de balie van de bibliotheek
  • Kosten ticket € 5,00 (incl. koffie of thee)
  • Inloop vanaf 13.15 uur
  • Aanvang film 13.30 uur

Vanzelfsprekend hopen de vrijwilligers, inclusief de filmoperateur, u weer regelmatig te mogen verwelkomen.