Leiden International Film Festival

Gepubliceerd op: 16 oktober 2020 11:37

Leiden International Film Festival in Filmhuis Wassenaar!

Van 29 oktober tot 8 november 2020 vindt de 14½e editie van het Leiden International Film Festival plaats. Elf dagen dagen premières, speciale filmvertoningen, van arthouse tot blockbuster en alles daar tussenin. Dit jaar wordt ook in Filmhuis Wassenaar een drietal films van het Festival vertoond.

De kaartverkoop is inmiddels gestart! 

My Salinger Year

Dit drama speelt zich af in New York, de jaren 90. Johanna vindt een baan als assistent van literair agent Margaret. Joanna’s werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven gericht aan de auteur J.D. Salinger, een van de belangrijkste cliënten van het agentschap. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het Joanna tegenstaat de gebruikelijke onpersoonlijke standaardbrief als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen van dien.

Cast: Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth, Colm Feore

The Singing Club

Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate probeert een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, is sceptisch over het idee, maar laat zich al snel overtuigen door hun humor en moed. Met hartstochtelijk gezongen pophits weten Kate, Lisa en de andere koorleden uiteindelijk hun onderlinge verschillen te overwinnen en krijgen ze tot hun grote verrassing de kans om het optreden van hun leven te geven.
De feelgood-film van het jaar!

Cast: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan

Son-Mother

Hartverscheurend en aangrijpend drama over een weduwe die als voorwaarde om te kunnen hertrouwen afstand moet doen van haar 12-jarige zoon. Leila is moeder van de 12-jarige zoon Amir en het 2 jaar oude dochtertje Munes in het huidige Iran. Zij kan nauwelijks rondkomen van haar baantje in de fabriek De buschauffeur Kazem heeft haar ten huwelijk gevraagd, maar hij heeft een dochter van ongeveer dezelfde leeftijd als Amir. Volgens een Iraanse religieuze traditie is het niet toegestaan dat Amir en dit meisje samen in hetzelfde huis wonen. De man eist dat Amir ergens anders gaat wonen totdat zijn dochter is getrouwd. Amir, een rustige, observerende jongen, voelt dat zijn moeder het moeilijk heeft en dat de traditionele druk op haar enorm is. Leila is trots dat haar zoon stilletjes accepteert dat ze van elkaar worden gescheiden. Hij verandert in een gesloten, nauwelijks sprekende persoon die bruist van woede en teleurstelling. Het offer dat Amir moet brengen is hartverscheurend. Evenals dat van zijn moeder.

Cast: Mahan Nasiri, Raha Khodayari, Reza Behbudi