Filmclub Wassenaar vertoont 500e film!

Gepubliceerd op: 15 augustus 2022 12:17

Op donderdag 18 augustus vindt alweer de 500e vertoning plaats.

Al 11 jaar lang vertoont de filmclub van Filmhuis Wassenaar elke week op donderdagmiddag om 13.30u een film. En niet zomaar een film; elke film wordt met veel zorg en aandacht uitgezocht door een groep enthousiaste vrijwilligers. Op donderdag 18 augustus vindt alweer de 500e vertoning plaats.

De filmclub-programmeurs: “We steken ontzettend veel tijd in het uitzoeken van de films. We zetten dus niet zomaar een dvd’tje op dat er leuk uit ziet. Momenteel zijn we met 4 personen en samen lezen we veel recensies, bekijken we trailers en zoeken we informatie over regisseurs en acteurs. Daarna bespreken we de films tijdens een overleg met elkaar en gaan dan echt met elkaar in discussie. Dat is leuk en zo leren we veel van elkaars bevindingen.”

De filmclub is geen club waar je lid van moet zijn; iedereen is altijd welkom. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen die een leuke middagbesteding zoeken en die andere mensen willen ontmoeten. Na de film wordt er altijd nagepraat en koffie gedronken met elkaar. Zo zijn er al vele mooie vriendschappen ontstaan dankzij de filmclub. “Het is fijn dat het Filmhuis en de Bibliotheek op deze manier een sociaal podium bieden aan de inwoners van Wassenaar en omgeving.”

“Omdat we veel vaste bezoekers hebben, kennen we ons publiek ook heel goed. Dat mondt soms uit tot erg leuke dingen, zoals toen we eens een dame hadden die 100 jaar werd. Speciaal voor haar hebben wij toen de film ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’ vertoond. De dame in kwestie vond dat ontzettend leuk.”

De 500e filmclub-film wordt op donderdag 18 augustus gevierd met uiteraard weer een mooie film en speciaal voor de gelegenheid lekkere hapjes en drankjes. Iedereen is van harte welkom, ook als je nog nooit bent geweest. Tickets zijn te koop via obvw.nl/filmhuis of aan de balie bij Bibliotheek Voorschoten en Wassenaar.

En goed nieuws voor de grote filmliefhebbers: de programmeurs van de filmclub zijn op zoek naar mede-programmeurs, dus iedereen met interesse kan informatie opvragen via filmhuis@obvw.nl