Ledverlichting in Bibliotheek Wassenaar

Gepubliceerd op: 23 juni 2022 12:25

Een mooie stap richting een duurzame bibliotheek!

Wethouder Schokker heeft deze week een handje geholpen bij het plaatsen van ledverlichting in de bibliotheek. Monteurs van Elektrotechnisch Installatiebureau l'Ami hebben afgelopen weken alle verlichting van de bibliotheek vervangen door ledlampen.

Het gebouw in de Langstraat is in bezit van de gemeente. De gemeente is dus ook verantwoordelijk voor de verduurzaming van het gebouw. De vervanging van de lampen is een eerste stap. De ledlampen gebruiken 50% minder stroom dan de vorige lampen.

Christa Ravensbergen, facilitair medewerker van de bibliotheek, was erbij toen de wethouder de trap op stapte om de verlichting aan te brengen. “Ik vind het een mooi initiatief dat de Gemeente Wassenaar werkt aan verduurzaming van haar vastgoed. De LED lampen verbruiken minder energie en hebben daarnaast een langere levensduur.”

Betty Willemsen, directeur van de bibliotheek, vult aan; “Wij zijn heel blij met deze mooie eerste stap richting een duurzame bibliotheek omdat het gebouw zo bepalend is voor het dorp en echt gekoesterd wordt door de gemeenschap. Grote dank gaat uit naar onze wethouder.”

De gemeente gaat de komende tijd ook het systeem aanpassen dat voor de koeling, verwarming en ventilatie van de bibliotheek zorgt. En er wordt gekeken naar de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Op die manier wordt er in de bibliotheek steeds minder stroom en aardgas verbruikt.