Vissenfeest in de bieb!

Gepubliceerd op: 11 maart 2022 13:10

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar ontvangt grote financiële steun van de Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek

Maanden hebben we met smart gewacht op een nieuw aquarium en woensdag 9 maart mochten we eindelijk het nieuwe aquarium aanschouwen. In het bijzijn van veel kinderen en hun ouders, Hans Hupkes (voorzitter van de Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek), Jules Vos (directeur Aquarialease), Mariska Koning (directeur Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar) en medewerkers is het nieuwe aquarium is geopend. 

Het aquarium liep in september schade op en moest vervangen worden. Vanwege de hoge kosten heeft de Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek besloten deze kosten op zich te nemen. “In de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat onze bezoekers en leden niet zonder het aquarium kunnen. Naast het uitzoeken van boekjes zorgt het aquarium voor extra plezier aan het bibliotheekbezoek. Wij zijn ontzettend blij met de financiële steun van de Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek. Dankzij hen kan iedereen weer genieten van het aquarium én van de BelevenisTafel.”, aldus Mariska Koning. 

Naast het aquarium hebben de Vrienden het ook mogelijk gemaakt dat in de bibliotheek ook een BelevenisTafel staat. De BelevenisTafel is een krachtig communicatiemiddel en centraal punt in de bibliotheek. De serious en social games stimuleren bezoekers tot spelenderwijs leren en communiceren. De BelevenisTafel is voor alle doelgroepen, leeftijden en niveaus in de bibliotheek. Om samen te leren, te ontdekken en te verkennen. We nodigen iedereen van jong tot oud gebruik te maken van deze tafel. Het is een mooie plek voor ontmoeting, leren en verhalen. Daarnaast zijn nu ook de kunstwerken van de kinderen te bewonderen op deze tafel en ontdek je welke vissen er allemaal in het aquarium zwemmen. 

Wil jij ook het goede werk van onze Vrienden steunen? Word dan Vriend(je) van de bieb via obvw.nl/vriend