Voorschotense Allan Voorleeskampioen Zuid-Holland

Gepubliceerd op: 20 april 2023 12:46

Op woensdag 24 mei neemt Allan deel aan de landelijke voorleeswedstrijd

Allan Snippe (10) van de Emmausschool in Voorschoten heeft op 19 april jl. de provinciale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 24 mei vertegenwoordigt hij de provincie Zuid-Holland bij de Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht’s TivoliVredenburg.

Tijdens de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Wassenaar, waar 9 basisscholen uit Voorschoten en Wassenaar aan meededen, won de tienjarige Allan Snippe glansrijk. Hij las voor uit ‘De ongelooflijke Ravi Ravioli’ van Jozua Douglas.

De jury noemde zijn enthousiasme aanstekelijk, zijn intonatie uitstekend en ze waren onder de indruk van zijn goede articulatie. Een maandje later deed Allan mee aan de regionale voorronde en ook daar kwam hij als winnaar uit de hoge hoed.

Op 19 april tijdens de provinciale voorleeswedstrijd werd het extra spannend, want Allans concurrentie bleek, net als hij, enorm getalenteerd. Dit keer las hij een ontzettend grappig fragment voor uit het boek ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk. In de theaterzaal van Bibliotheek Rotterdam waren Allans trotse familie, een groep klasgenootjes (met spandoek!), zijn juf en een afgevaardigde van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar getuige van de bekendmaking door juryvoorzitter Angelo Harbeek: Allan had wederom gewonnen! 

Op woensdag 24 mei a.s. neemt Allan deel aan de landelijke voorleeswedstrijd. Hij vertegenwoordigt de provincie Zuid-Holland en daar zal hij vast weer gaan stralen, want zoals op het spandoek van zijn klasgenootjes stond: Allan kan er wat van!