Warme Kamers in Voorschoten

Gepubliceerd op: 20 december 2022 13:43

Hoge energierekening? Kom naar een (gratis) 'Warme Kamer'!

Vanaf deze week zijn op verschillende plaatsen in Voorschoten zogeheten warme kamers geopend. Dit zijn ruimtes waar de temperatuur gerieflijk is en waar iedereen welkom is om even op te warmen. Een fijne oplossing als thuis niet meer de hele dag de verwarming aan kan door de gestegen energieprijzen. 

Zoals op veel plaatsen in Nederland, dient de bibliotheek ook in ons dorp als warme kamer. Esther Habers, directeur OBVW: “Bibliotheek Voorschoten wil gedurende het hele jaar al een plek bieden waar iedereen terecht kan en zich welkom en thuis voelt. Maar juist in deze winterperiode is een dergelijke plek nóg belangrijker geworden, zeker voor mensen die het moeilijk hebben als gevolg van de hoge energieprijzen.”

De bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4 is zeven dagen per week open. Inwoners kunnen even lekker zitten en een boek, krant of tijdschrift lezen. Natuurlijk is er wifi en wie dat wil kan deelnemen aan de activiteiten die er zijn. De precieze openingstijden vindt u op de website van de bibliotheek.

Ook buurthuizen openen hun deuren
De bibliotheek heet inwoners graag welkom. Maar ook de buurthuizen openen hun deuren. In samenwerking met Voorschoten Voor Elkaar zijn de volgende warme kamers geopend:

·       Activiteitencentrum Alettahof: maandag 10.00-15.30uur
·       Buurthuis Vliethuis: dinsdag 10.00-15.30 uur
·       Buurthuis de Boschbloem: donderdag 10.00-15.30 uur 

Het Leger Des Heils heeft een overzicht gemaakt van alle plekken waar mensen binnen kunnen lopen voor ontmoeting op een warme plek. Hiermee ontstaat er ‘een deken van warme kamers’ over Nederland. Op de website www.warmekamers.nl vind je alle locaties.