Wij vieren de Kinderboekenweek met gi-ga-groene activiteiten!

Gepubliceerd op: 19 september 2022 10:51

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen!

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar organiseert verschillende activiteiten voor kinderen waarmee ze de natuur kunnen ontdekken.

In samenwerking met Dunea organiseert de bibliotheek een workshop Uilenballen Uitpluizen voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Van uilenballen valt namelijk heel veel te leren. Uilen spugen regelmatig de onverteerbare resten van hun prooien uit om hun maag leeg te maken. Ze worden daarom ook wel braakballen genoemd. Het klinkt vies, maar ze zitten bomvol met interessante informatie en dat gaat de duinwachter van de Tapuit de kinderen allemaal vertellen tijdens het pluizen.

Workshop ‘Oud boek, nieuw verhaal’
De stukgelezen boeken van de bibliotheek worden tijdens de Kinderboekenweek hergebruikt! Kinderen tussen 6 en 12 jaar worden uitgedaagd om tijdens een creatieve les van een oud boek een nieuw verhaal te maken. Er wordt gepuzzeld met plaatjes en teksten uit de oude prentenboeken, maar ook getekend en gekleurd. Ieder kind maakt zijn of haar unieke zelfgemaakte Gi-ga-groene boekje.

Kinderenkunnen de leukste weetjes over de natuur ontdekken met de speurtocht in de bibliotheek. Tijdens de openingstijden kan iedereen de speurtocht komen doen, het leukst voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar.

Uiteraard is er ook aan de allerkleinsten gedacht: er wordt voorgelezen in de bibliotheek en alle kinderen die erbij zijn, krijgen na afloop een mooi gi-ga-groen cadeautje mee.

Voor uitgebreide informatie over de Kinderboekenweek en verkoop van tickets, zie obvw.nl/jeugd