Laat je inspireren tijdens de Poëzieweek!

Gepubliceerd op: 28 januari 2021 09:42

Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media, … Iedereen doet mee! Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari.

Hou jij van poëzie? Van donderdag 28 januari tot en met woensdag 3 februari vindt de jaarlijkse Poëzieweek plaats met het thema ’Samen’.

We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel! In deze tijd van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander, is er ook saamhorigheid en zijn er veel verbindende initiatieven. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. Elke dag van de poëzieweek plaatsen wij op onze sociale media een gedicht. Laat je inspireren!

Dag 1

Vandaag start de Poëzieweek 2021. Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar plaatst elke dag een mooi gedicht. Vandaag het favoriete gedicht van onze directeur Mariska Koning, 'Onze diepste angst' van Marianne Williamson. 

Klik hier voor het gedicht

Dag 2

Een videobijdrage van Mieke van de Berg over de gedichten bij het Deijlerhuis in Wassenaar, onderdeel van de poëzieroute. De gedichten zijn gemaakt door Frans Buis en Sophia Boot. 

Bekijk de video hieronder.

Dag 3

Poëzie voor kinderen leert hen anders kijken naar taal. Wat denk je van dit mooie gedichtje uit 'Mag ik dicht bij jou' van Inge Sacré en Nynke Boelens. Ook kinderpoëzie is natuurlijk te leen bij de bibliotheek!

Bekijk het gedicht.

Dag 4

Vandaag het gedicht Warme boodschap, koude dagen van Gijs Grimbergen. Wil je meer van zijn werk lezen kijk op instagram bij Gijs @controversjes.

Bekijk het gedicht.

Dag 5

Vandaag het gedicht 'Toch samen' van onze collega (en schrijfster) Miriam Lucia.

Bekijk het gedicht.

Dag 6

Een schijnbaar eenvoudig gedichtje zo klein,
Ook daarvoor moet je bij de bibliotheek zijn.
Van Finkers, Gerlach en Toon
Bij ons vind je het allemaal gewoon!

Dag 7

Ter afsluiting van deze week, een videobijdrage van Mieke van de Berg over de gedichten bij het Deijlerhuis in Wassenaar, onderdeel van de poëzieroute. De gedichten zijn gemaakt door Frans Buis en Sophia Boot.

Bekijk de video hieronder.