Kinderboekenweek 2017

Lekker griezelen in de Kinderboekenweek

Van 4 t/m 15 oktober 2017 vindt alweer de 63e Kinderboekenweek plaats. Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden! Je bent nooit te oud om te griezelen. 

In de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar een aantal griezelig leuke activiteiten die passen bij het thema. Hieronder zie je wat je allemaal kunt doen bij de bibliotheek. 

Spannende Jeugdfilm: Bigfoot Junior

Op de allereerste dag van de kinderboekenweek, woensdag 4 oktober, draait er een griezelige film in Filmhuis Wassenaar om in de stemming te komen. In de pauze krijg je een drankje en een grrriezelige traktatie! Durf jij te kijken?

Griezelen bij de vertelsels van Baker de Bard in een duistere bibliotheek

De Sprookspreker vertelt spannende toversprookjes uit de wereld van Harry Potter. 

De vertelsels van Baker de Bard zijn verhalen geschreven voor jonge heksen en tovenaars en worden al eeuwen voorgelezen aan hen voor het slapen gaan. Voor de leerlingen van Zweinstein zijn de verhalen zoals 'De tovenaar en de hinkelpan', 'De Fontein van het fantastische fortuin' en 'De heksenmeester met het harige hart' even gewoon als voor ons, (niet-magische) Dreuzelkinderen, 'Assepoester' of 'Roodkapje' zijn.

Een spannende voorstelling vanaf 7 jaar. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te komen griezelen, wel moeten zij een eigen kaartje kopen.  

Griezelige LEGO Workshop

Onder leiding van Young Engineers kun je met Technisch Lego aan de slag. We maken dit weekend een spannend bouwwerk!

Na de korte theorie (zoals o.a. hefboom effecten, versnellingen en meer) ga je aan de slag met het bouwen van een Lego model. Een leuke, leerzame workshop voor jongens, maar zeker ook voor meisjes!

 

Meer weten over de Kinderboekenweek?

Neem dan eens een kijkje op de officiƫle website van de Kinderboekenweek.