Exposities Voorschoten

Om de zes weken vindt u een nieuwe expositie in Bibliotheek Voorschoten. Deze exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van Bibliotheek Voorschoten, Wijngaardenlaan 4.

Eigentijdse schilderijen van Leo Smit

Van 14 augustus tot 9 oktober 2018 is in Bibliotheek Voorschoten een expositie te zien van de Voorschotense schilder Leo Smit. Zijn stijl is bij ieder schilderij weer anders.

Smit heeft het schilderen zichzelf aangeleerd, waardoor hij een geheel eigen stijl creëerde die moeilijk onder één noemer te vangen is. Het is een mix van abstract, surrealistisch en gemengde techniek. Zijn schilderijen zijn van bovenmaatse afmeting, sommigen ook behoorlijk zwaar.  

Kijken wat je ziet
Achter ieder van zijn schilderijen schuilt een verhaal dat voor de toeschouwer niet direct herkenbaar is. ‛In mijn schilderijen breng ik tot uitdrukking hoe ik over bepaalde kwesties denk en stel daarmee maatschappelijke thema’s aan de kaak’, zegt Smit. ‛De toeschouwer zal even bij mijn werken moeten stilstaan om te kijken wat hij ziet.’

In de vitrines zijn sculpturen te zien van Lucia Delmiche; autodidact en laatbloeier, via het tekenen en schilderen bij sculpturen terecht gekomen. Haar motto: het gaat er om wat de kijker voelt, niet wat de kunstenaar bedoelt. 

Exposeren in Bibliotheek Voorschoten

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Voorschoten neem dan contact met ons op.