Exposities Voorschoten

Om de zes weken vindt u een nieuwe expositie in Bibliotheek Voorschoten. Deze exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van Bibliotheek Voorschoten, Wijngaardenlaan 4.

Botanische Kunst door Janneke van Laar-Huijser

Vanaf 3 september exposeert Janneke van Laar-Huijser in Bibliotheek Voorschoten met haar expositie.

Het tekenen en schilderen van bloemen en planten is al jaren een hobby van mij. Evenals het wandelen in bos of duin om op zoek te gaan naar een bijzonder bloeiend plantje, vruchten of bladeren. 

Het echte tekenen begon in de Hortus Botanicus in Leiden, waar Anita Walsmit een cursus botanisch tekenen gaf. Haar enthousiasme en stimulans brachten mij op het niveau waar ik nu ben, werkend lid van de vereniging van Botanisch kunstenaars Nederland.

Het maken van een botanische tekening is een oud ambacht.

Eerst observeer je de groeiwijze van de plant om inzicht te krijgen in de details en de opbouw van de kleuren. Hierdoor zul je uiteindelijk de kenmerken van de plant zo goed mogelijk kunnen weergeven. Door deze facetten te schetsen en samen te voegen ontstaat de compositie.

Dan wordt de tekening overgebracht op aquarelpapier.  Daarna wordt laagje voor laagje een tea-wash van aquarelverf aangebracht en komt langzaam de aquarel tot stand.

Meer informatie is te vinden op mijn website www.jannekevanlaar-huijser.nl

Exposeren in Bibliotheek Voorschoten

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Voorschoten neem dan contact met ons op.