Exposities Voorschoten

Om de zes weken vindt u een nieuwe expositie in Bibliotheek Voorschoten. Deze exposities zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van Bibliotheek Voorschoten, Wijngaardenlaan 4.

Van 30 mei t/m 25 juli 2017 kunt u in de Openbare Bibliotheek in Voorschoten landschap- en stadsfotografie zien van Jason Hope.

Vrijwel alle werken die hij tijdens deze expositie toont, zijn gemaakt in de omgeving van Wassenaar, Den Haag, Leiden en Voorschoten. De locaties zult u wellicht direct herkennen, maar misschien toch ook niet. Door zijn eigen licht te schijnen op onze directe omgeving, wordt het alledaagse ineens veel minder alledaags.

Jason is amateurfotograaf en heeft zijn werk al eerder tijdens de Voorschotense kunstmarkt laten zien. Dit is zijn eerste expositie. Zijn werk kenmerkt zich enerzijds door strakke lijnen en dramatische wolkenpartijen van gebouwen en landschappen. Anderzijds maakt hij graag opnamen van de opkomende of ondergaande zon met een veel zachter, haast dromerig resultaat. Jason is Brits en woont al geruime tijd in Voorschoten. Hij stapt
graag met zijn camera op de fiets en probeert telkens opnieuw de sfeer van het moment in een foto te vangen.

Impressie op: www.flickr.com/jas5onhope

Vitrinetentoonstelling

In de vitrine exposeert Mieke Bijkerk-Hanse met glasobjecten. Na het ontwerpen wordt het glas uit platen gesneden en in de glasoven met elkaar versmolten.

Meer werk op haar website: www.miekebijkerkhanse.nl