Expositie Zo Ben IK

De laatste maanden hebben vluchtelingenkinderen woonachtig in het asielzoekerscentrum Katwijk en kinderen uit de buurt Delfshaven aan hun zelfportret gewerkt. De basis van hun zelfportret zijn 5 of 6 lievelingsbezigheden, zoals lezen, muziek, sporten of kunst. De expositie "Zo ben IK" presenteert een selectie van 20 werken gemaakt door beide groepen kinderen.

AZC Katwijk

Het asielzoekerscentrum Katwijk heeft ruimte voor 1170 opvangplaatsen. De begeleiding op deze locaties is gericht op vertrek uit Nederland. Toch was Katwijk in de periode 2014 - 2016 een regulier asielzoekerscentrum. Stichting de Vrolijkheid organiseert kunstzinnige en creatieve activiteiten voor en met kinderen en jongeren in asielzoekerscentra, ook in Katwijk. Kunstenaar Houman E. Nia en Natascha van Nooijen Kooij werken al jaren met kinderen in de AZC Katwijk. Houman werk ook mee aan de kinderactiviteiten van het atelier De Kleine Vis in Delfshaven.

Atelier De Kleine Vis in Delfshaven

Het atelier de Kleine Vis is als kunstenaarsinitiatief al zeven jaar open voor de buurt Bospolder / Tussendijken in Delfshaven. Het atelier is twee keer per week open voor de kinderen uit de buurt, maar doet ook activiteiten met volwassenen. In het atelier werken ook de kunstenaars Mosab Anzo en Juan Heinsohn. Op 24 juni om 13.30 uur presenteert De Kleine Vis de expositie Kunst: een land voor alle kleuren in Bibliotheek Delfshaven, Rotterdam.

Zo ben Ik

In de expositie Zo Ben IK laten de kinderen kenmerken uit hun directe persoonlijke wereld zien, soms met hun eigen gezicht verweven tussen de symbolen uit hun lievelingsbezigheden en dromen. Hun werk laat ook zien hoe de "thuis" situatie de wereld van kinderen bepaald: moet je straks met je familie het land uit of bezit je familie de nodige papieren om aan een toekomst in Nederland te werken?  

Organisatie

De expositie Zo Ben IK is een project van het atelier De Kleine Vis, Stichting de Vrolijkheid en Bibliotheek Wassenaar. 

Meer informatie over Zo Ben IK:

Atelier De Kleine Vis, Houman E. Nia, 06-418 610 64, mail@houman.nl

Deze expositie is te bekijken t/m juli 2017 tijdens de openingstijden van bibliotheek Wassenaar.

Exposeren in Bibliotheek Wassenaar

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Wassenaar neem dan contact met ons op.