Expositie Wassenaar

Schilderingen door Leo Hassing

Leo Hassing (1955) is geboren in Wassenaar en ook woonachtig in deze heerlijke gemeente.

De passie voor tekenen en schilderen zat er al vroeg bij hem in, vanaf zijn 6de jaar was hij al actief bezig met potlood en papier, met het tekenen van allerlei onderwerpen. Later heeft hij nog een schetsboek vol getekend met de mooie tekeningen naar voorbeeld van Escher.

Toen wist hij het al . . . ooit ga ik schilderen.

Nadat zijn kinderen het huis uit waren, ontstond de wens van een eigen atelier. Die kwam er, na een grondige verbouwing van de tweede verdieping van zijn woning. Het resultaat: een mooie speelkamer voor de kleinkinderen en een eigen atelier!

Vanaf juli 2016 heeft hij daadwerkelijk zijn eerste serieuze penseelstreek op canvas gezet, en toen was hij besmet met het schildersvirus.

De werken die in de bibliotheek hangen zijn dus allemaal recentelijk. Ze vertellen de ontwikkeling die hij als schilder in ruim anderhalf jaar tijd heeft ondergaan. Is het kunst? “Ja!”, zegt hij met volle overtuiging, want is het niet kunstig om dingen of onderwerpen te vangen en vast te leggen met een beetje verf en penseel op een canvas doek? kUNST met een kleine k, omdat het mooi is maar nog geen Nachtwacht. . .

Leo Hassing
www.leohassing.nl

meer informatie? 06 43 06 99 20 of mail@leohassing.nl

Exposeren in Bibliotheek Wassenaar

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Wassenaar neem dan contact met ons op.