Expositie Fotografie

Fotowerkgroep Silhouet Wassenaar

Fotowerkgroep Silhouet is een enthousiaste amateurfotografenvereniging die in maart 1977 is opgericht.

Om de week op woensdag komt de werkgroep bij elkaar om diverse aspecten en technieken van de fotografie te behandelen en uit te oefenen.  Eens per maand op zondagmorgen maken de leden een fotowandeling.  Soms komt een ervaren gastdocent om een thema intensiever te bespreken of is er een
mentoraat, verdeeld over drie clubavonden. Ook is Silhouet aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen en doen de leden mee aan Bonds- en Afdelingswedstrijden.

Het 40-jarige bestaan van de Fotowerkgroep Silhouet wordt gevierd met een ledententoonstelling in de Wassenaarse Bibliotheek in april en mei.  Het thema is 'vrij', waarin aandacht aan vele verschillende technieken wordt gegeven, waaronder landschappen, portretten, stillevens, creatieve fotografie etc.

Ter gelegenheid van dit lustrum organiseert Silhouet ook een fotowedstrijd met het thema “Hoe zie je Wassenaar?” voor amateurfotografen in twee categorieën, tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar. Zie voor alle voorwaarden www.silhouet-wassenaar.nl onder het kopje Fotowedstrijd lustrum.

Deze expositie is te bekijken vanaf 4 april 2017 tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Op 7 april vindt de officiële opening plaats tussen 16.00 en 18.00 uur.