Expositie Wassenaar

Nederlandse grafiek 1970 – 2002 uit de collectie van Han de Groot

Han de Groot verzamelde als jonge student al kunst, eerst voor eigen plezier en gebruik maar vanaf de jaren ’70 steeds gerichter als verzamelaar van Nederlandse grafiek. Vanaf die tijd is hij voor het eerst werk gaan uitlenen en zodoende is Kunstuitleen Voorschoten ontstaan, een volwaardige kunstuitleen in het centrum van het dorp, waar men zowel kunst kan lenen als kopen.

De collectie bevat werk van grote Nederlandse namen zoals Corneille, Karel Appel, Lucebert en Klaas Gubbels maar Han heeft ook bijzonder werk van kunstenaars die bij een groot publiek misschien minder bekend zijn, zoals het maritieme werk van Marinus Fuit (1934) en het surrealistischere werk van Pat Andrea (1942).

Alle werken heeft Han visueel ontsloten op zijn website www.kunstuitleenvoorschoten.nl. Hier kunt u ook de biografieën van alle kunstenaars lezen en de mogelijkheden voor huur en koop nazien. Voor drie, zes of twaalf maanden kunnen liefhebbers één of meer van kunstwerken lenen. Als mensen een kunstwerk na een huurperiode willen kopen, krijgen ze de helft van het huurbedrag terug. Binnen de regio komt Han de werken gratis brengen, ophangen en omruilen.

Voor meer informatie kijk op de website of neem telefonisch contact op met Han zelf, op telefoonnummer 06-46 24 23 39

Exposeren in Bibliotheek Wassenaar

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Wassenaar neem dan contact met ons op.