Expositie Wassenaar

Expositie Els Dekker-Rietmulder in Bibliotheek Wassenaar 2 maart – 14 april 2020

Ik laat mij voor mijn schilderijen inspireren door mijn omgeving en mijn reizen. De beelden die dit bij mij oproepen probeer ik, op mijn eigen manier, te vertalen naar een schilderij. 

Ik ben jaren geleden begonnen met een tekencursus en van daaruit is mijn passie voor het schilderen ontstaan. Ik heb een aantal cursussen en workshops gevolgd om het gebruik en de diverse technieken van de verschillende soorten verf te ontdekken.

Ik gebruik graag olieverf omdat dit mooie diepe kleuren geeft maar doordat ik veel gebruik maak van materiaal in mijn schilderijen, zoals textiel, touw en zand is het ook prettig werken met acrylverf.

Sinds kort verwerk ik ook (pauwen)veren in mijn schilderijen. De kleuren daarvan zijn prachtig en die geven mij weer inspiratie voor de achtergrond.

Ik heb de acrylverf sinds een paar jaar ontdekt; de droging is natuurlijk veel sneller dan bij olieverf, dat is fijn voor het werken met materiaal en het kleurenpalet is zo uitgebreid geworden dat je daar ook alle kanten mee uit kan. 

Door het gebruik van materiaal in mijn schilderijen ontstaat er een mooie gelaagdheid, dit zorgt er soms voor dat ik anders ga kijken naar de vorm of kleur van het schilderij en dit dan alsnog hieraan aanpas.

Ik maak ook werk in opdracht.

Lid van het NABK en het KVG (www.elsrietmulder.nl).

Exposeren in Bibliotheek Wassenaar

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Wassenaar neem dan contact met ons op.