Expositie Wassenaar

Tekeningen door Annemieke Schokker Fischer

Annemieke Schokker Fischer exposeert in de bibliotheek van Wassenaar met tekeningen uit haar kinderboek "Het Waterland van Cofi het eendjeā€¯. Dit boekje met daarin de originele tekeningen kunt u ook lenen via de bibliotheek van Wassenaar. De tekeningen zijn allemaal gemaakt met aquarel potloden. De tekeningen vertellen het verhaal over een bijzonder eendje Cofi, die avonturen beleeft in het Waterland en daar vrienden maakt. Het zijn 12 tekeningen op A4 formaat. Het verhaal is gebaseerd op de eigen ervaringen van de schrijfster in de regio Waterland. Daar woont haar familie op de boerderij en daar heeft ze zelf veel gespeeld.

Op de website www.annemiekefischer.nl kunt u meer tekeningen van haar bekijken.

Keramiek en Grafieken door Anika van Leeuwen-de Ridder

Tevens exposeert Anika de Ridder-van Leeuwen met keramiek en grafieken. Zij heeft haar opleiding genoten aan de KABK te Den Haag en volgt al jaren met veel plezier cursussen aan de Vrije Academie in Sassenheim. Zij werkt zowel op het platte vlak als driedimensionaal en met verschillende technieken en media.

Zowel keramiek als grafiek boeien haar vanwege de spanning die er elke keer weer is als de oven klaar is of de drukpers zijn werk heeft gedaan. Keramiek levert dan een uniek werk op en met grafiek kan je daarna nog meer afdrukken maken en dingen uitproberen of bijvoorbeeld met andere kleuren drukken.

Een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie is de natuur en dierenwereld. Maar ook sprookjes, legendes, boeken en krantenberichtenkunnen tot een werk lijden. Ook het werk in haar eigen restaurant en de mensen die zij daar ontmoet inspireren haar.Als u interesse heeft in een van de werken kunt u Anika mailen op: anikalioness@hotmail.com.  

Exposeren in Bibliotheek Wassenaar

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Wassenaar neem dan contact met ons op.