Expositie Wassenaar

Expositie Ella van Elck in Bibliotheek Wassenaar

Galerie Bieb Wassenaar 22 juni – 17 augustus

Kunst met een knipoog. Zo kan je het werk van Ella van Elck omschrijven. Kippen met gelakte nagels, varkens met een rokje, haringen in het verband, Ella houdt van humor.

Ella schildert volgens de technieken van de oude meesters waarbij ze begint met een onderschildering van ruwe omber met wit om schaduwen en positie vast te leggen. Daarna volgt het aanbrengen van de kleur, alles in olieverf.

Ella is een leven lang creatief. Zij volgde in 1974 een opleiding Creatieve Handvaardigheid bij de Nederlandse Handenarbeid Federatie te Den Haag. Hier heeft zij leren werken met allerlei materialen. Hier heeft zij haar bevoegdheid gekregen om les te geven. Daarna volgde zij een jaar de Vrije Academie in Den Haag. Om haar technieken te verfijnen heeft zij vier jaar lang lessen gevolgd bij fijnschilderes Lux Buurman in Wassenaar.

In 1990 begon zij met schilderen doordat zij gegrepen werd door de aquarellen van een bevriend kunstenaar. Toch begon het echte schilderen pas in 1995. Zij kocht verf en penselen en ging aan de slag met aquarelverf. Nu werkt Ella van Elck voornamelijk met olieverf, wat zij een geweldig medium vindt. Wanneer ze aan het schilderen is, vergeet ze de tijd.

Om anderen mee te laten genieten van de kunst van het schilderen geeft Ella schilderlessen (zowel in groepsverband als privé) en workshops voor 4-6 personen, ook op locatie.

Tijdens de lessen wordt er aandacht aan kunst gegeven. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina workshops.

Ella van Elck bruist van de inspiratie voor haar eigen werk, maar werkt uiteraard ook in opdracht. Wilt u meer informatie over schilderles of over het laten maken van een schilderij, neem dan contact op met Ella van Elck via telefoon of e-mail.

Voor meer informatie of opgeven:
Mobiel: 06 12315604
Thuis: 070 5118544 (antwoordapparaat)
E-mail: EllavanElck@gmail.com

Ella van Elck is lid van de Voorschotense Kunst Kring

Exposeren in Bibliotheek Wassenaar

Wilt u zelf exposeren in Bibliotheek Wassenaar neem dan contact met ons op.