Humans of Voorschoten - Anja Slegt

Trots op onze vrijwilliger Anja Slegt!

Onlangs is onze vrijwilliger Anja Slegt geinterviewd door Gemeente Voorschoten. Lees hieronder het verslag!

''Ik woon nu 20 jaar met veel plezier in Voorschoten. Ik vind het een heerlijk dorp om in te wonen en te leven en dat vertel ik aan iedereen die het wil horen.

Graag wilde ik dat mijn foto voor de bibliotheek werd genomen, ik draag de bibliotheek namelijk een warm hart toe. Jaren heb ik voor de immigratiedienst (IND) gewerkt. Zo’n 11 jaar geleden ben ik na een tijd ziek te zijn geweest weer opnieuw begonnen. Ik ben toen gestart met het geven van yogalessen. Weer wat later, en het nog beter met mij ging, vroegen ze bij de bibliotheek een vrijwilliger voor het toenmalige iPad café. Ik had een paar maanden daarvoor de eerste iPad gekocht en was daar wel handig mee. Dat café heb ik toen samen met mede-vrijwilliger Harry gestart en ondertussen ben ik er elke week digi-dokter en geef ik er allerlei cursussen. Ik vind dat erg leuk om te doen. Ik kan zo mensen helpen met hun problemen of ze meer kennis aanreiken. Het is zeg maar echt een deel van mijn tweede kans/carrièremove geworden.

Deze activiteiten passen ook goed bij mijn levensmotto: mensen helpen het leven een beetje leuker, makkelijker of mooier te maken. Dat doe ik ook met het geven van yogalessen en met koken voor mensen in de buurt. Na een ziekte ga je toch een beetje nadenken, wat wil ik, waar sta ik, wat vind ik belangrijk, waar word ik blij van? Dat alles bij elkaar is dus mijn levensmotto geworden. Dat helpen kan ook met kleine dingen zoals even een gesprekje hebben met iemand in de supermarkt of op straat. Ik krijg er ook veel voor terug: nieuwe zienswijzen, levenswijsheden of een nieuwe vriendschap. Heerlijk toch?!"

 

Bron: Facebookpagina Gemeente Voorschoten