Nationale Voorleesdagen 2020

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ook in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar zijn er leuke activiteiten voor peuters en kleuters!

Voorlezen Prentenboek Blijbuikje door auteur Sharon van Putten

Ter gelegenheid van de De Nationale Voorleesdagen komt auteur Sharon van Putten op woensdag 22 januari om 14u voorlezen in Bibliotheek Wassenaar uit haar prentenboek Blijbuikje. Susanne Rodenburg van Ekoplaza Wassenaar is aanwezig om informatie te geven over gezonde voeding. Wat zijn gezonde keuzes voor bijv. het lunchtrommeltje of als tussendoortje?

Gratis toegang

CineMini - Zondag 26 januari, van 10:30 tot 12:00 | Filmhuis Wassenaar

Filmvoorstelling voor de allerkleinsten ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen

Op zondag 26 januari vanaf 10.30u wordt een film gedraaid voor de allerkleinsten onder ons. Het licht in de bioscoop gaat niet helemaal uit en het geluid zal niet al te hard zijn. Ook is het niet erg dat kinderen wat praten of lopen. Na afloop krijgt iedereen limonade en een snoepje.

Kosten: leden € 7,00  (incl. consumptie)

Woensdag 29 januari | Workshop Moppereend Muziek op Schoot

Muzikale les in het teken van de Nationale Voorleesdagen

Het prentenboek “Moppereend” van Joyce Dunbar en Petr Horácek, is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2020. Tijdens de workshop beelden we het verhaal muzikaal uit, waarbij alle boerderijdieren langskomen. We zingen het lied “Moppereend” en we dansen in de modderplassen… Natuurlijk spelen we op kleine instrumentjes en beleven zo het verhaal mee. Een muzikale workshop voor kinderen van 2 - 4 jaar en hun (groot)ouders. De workshop wordt gegeven door Lieneke Schotanus van De Mirtetak.

Kosten: Leden € 14,- / niet-leden € 15,-

Pyjama-Gala-Bal | Zaterdag 1 februari, van 18:45 tot 20:00 | Bibliotheek Voorschoten

Pyjamafeest op de laatst avond van de Nationale Voorleesdagen!

In een donkere bibliotheek doen we spelletjes en lezen verhalen voor. Speciaal voor kinderen van 4-5-6 jaar.

Kledingvoorschrift: trek je mooiste pyjama aan en neem je liefste knuffel mee.

Het pyjama-gala-bal is op zaterdagavond 1 februari van 18.45 tot 20.00 uur en is alleen voor kinderen. Deur open vanaf 18.45 uur.

Kosten: Leden € 9,- / niet-leden € 10,-

Extra voorlezen vanwege de Nationale Voorleesdagen

Van 22 januari t/m 1 februari 2020 zijn de landelijke Nationale Voorleesdagen. Hierbij wordt aan het belang van het voorlezen voor het jonge kind aandacht geschonken.Ter gelegenheid hiervan lezen wij extra voor uit het prentenboek van het jaar 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horàcek.

Jij komt toch ook?!

Zaterdag 25 januari en 1 februari Bibliotheek Voorschoten | 11.15 - 12.00

Woensdag 29 januari Bibliotheek Wassenaar | 14.00 - 15.00