Nationale Voorleesdagen 2018

Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Maar het is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Van voorlezen worden kleintjes grote lezers. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari zijn er leuke activiteiten in de bibliotheek. Jij komt toch ook?

Poppenkastvoorstelling Ssst! De tijger slaapt! - Wassenaar

Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen zal Frank Peters een Poppenkastvoorstelling spelen in Bibliotheek Wassenaar op zondagochtend 28 januari van 10.30 tot 11.30 uur. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek "Ssst! De tijger slaapt!" geschreven door Britta Teckentrup, dat verkozen is tot Prentenboek van het Jaar 2018.

De voorstelling zal 2 x 20 minuten duren, heeft een kleine pauze en is geschikt voor kinderen 3 t/m 9 jaar. Ouders dienen voor zichzelf ook een kaartje te kopen.

Poppenkastvoorstelling Ssst! De tijger slaapt! - Voorschoten

Frank Peters komt op zondagmiddag 28 januari van 14.00 tot 15.00 uur naar Bibliotheek Voorschoten om ook daar de Poppenkastvoorstelling "Ssst! De tijger slaapt!" te komen spelen, geinspireerd op het Prentenboek van het Jaar.

De voorstelling duurt 2 x 20 minuten, heeft een kleine pauze en is geschikt voor kinderen 3 t/m 9 jaar. Ouders dienen voor zichzelf ook een kaartje te kopen.

Pyjama-Gala-Bal

Pyjamafeest op de laatst avond van de Nationale Voorleesdagen!

In een donkere bibliotheek doen we spelletjes en lezen verhalen voor. Speciaal voor kinderen van 4-5-6 jaar.

Kledingvoorschrift: trek je mooiste pyjama aan en neem je liefste knuffel mee.

Het pyjama-gala-bal is op zaterdagavond 3 februari van 18.45 tot 20.00 uur en is alleen voor kinderen. Deur open vanaf 18.30uur.