Nederland Leest: Je bent wat je leest

De smakelijkste campagne van 2018!

De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Waarom Nederland Leest over eten? Omdat wij zijn wat we eten.

Ook in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar besteden we aandacht aan het thema voeding.

Met verschillende lezingen, activiteiten en spreekuren is er voor ieder wat wils!

Bekijk hieronder welke activiteit bij jou past.

 

Zondag 18 november 14.30 uur Film, lezing en proeverij: Nieuwe zuivelproducten van Menken - UITVERKOCHT

Ontwikkeling nieuwe "oude" zuivelproducten

Na de vertoning van een dvd over de Menkenfabriek, zullen Annelot, Daan en Ward Menken, de 4e generatie, vertellen over de herontwikkeling van de nieuwe “oude” zuivelproducten. Ook de oudere generatie is van de partij met een lezing over vroeger en nu.

In de pauze is er gelegenheid om de zuivelproducten te proeven en wordt er een kopje thee of koffie geserveerd.

Donderdag 22 november 20.00 uur Lezing Gezond eten met minder suiker door Monique Boonstra

Gezonde voeding is belangrijk, dat weten we allemaal, maar wat is nu een gezond voedingspatroon? Monique Boonstra van MoMetta geeft een lezing over wat suiker doet met je lichaam, wat zijn alternatieven voor suiker en waar moet je op letten als je een voedingsetiket leest. En met Sinterklaas in aantocht geeft ze ook alvast tips voor een suikerbewuste Sinterklaas. 

Zaterdag 3 november 13.30 uur Themabijeenkomst Aanvullende Zorg - De invloedsfactoren van voeding en spanning op ons spijsverteringsstelsel.

Buik- en darmklachten kunnen door verkeerde voeding ontstaan, maar zeker niet alleen daardoor. Vandaag wordt de themabijeenkomst gepresenteerd door een voedingsdeskundige, hypnotherapeut en voetreflextherapeut.

Dinsdag 6 november 10.30 uur Spreekuur Gezonde Voeding

Inloopspreekuur door Monique Boonstra van MoMetta voor vragen over een gezond voedingspatroon met minder suiker.

Monique Boonstra is Certified Sugarchallenge Food & Mood Coach. Mede door haar eigen ervaringen met overgewicht, stress, hoofdpijnen gebrek aan energie, helpt ze nu anderen met het zoeken naar een gezond gewicht, meer energie, rust en een ontspannen gevoel. Monique biedt een persoonlijke aanpak en houdt van praktische oplossingen die werken, waarbij genieten voorop staat! Ben jij benieuwd welke stappen jij kunt zetten? Kom langs en stel je vragen! Monique helpt je graag op weg naar een gezond leef- en eetpatroon. Samen wordt gezocht naar oplossingen die wél werken.