Open Brief Bibliotheek Wassenaar

Onze ambitie: de bieb open van 10 tot 20 uur!

De afgelopen tijd was er steeds gedoe over financiƫn en bezuinigingen. Vandaag, dinsdag 16 april, heeft het bestuur een open brief naar de gemeenteraad Wassenaar gestuurd waarin wij aangeven dat we deze situatie van sluipende en slopende bezuinigingen niet langer accepteren. We vinden dat we respectloos worden behandeld omdat de gemeente met de mond belijdt dat we prachtig werk doen, maar tegelijkertijd onvoldoende geld over heeft voor dat werk. Doel van deze open brief en van de verdere acties is de bibliotheek uit de underdogpositie te halen en ervoor te zorgen dat de raad bij het nemen van beslissingen voelt dat hij niet meer om ons en onze achterban van leden, bezoekers en vrijwilligers heen kan.

De bibliotheek krijgt structureel te weinig subsidie om goed uitvoering te geven aan onze rol van huiskamer van Wassenaar en vangnet voor kwetsbare inwoners. Onze ambitie is: de bieb in Wassenaar open van 10 uur tot 20 uur! De formatie van medewerkers moet worden uitgebreid, zodat we armslag krijgen om onze ambities waar te maken.

In de Wassenaarse Krant van 17 april staat een interview over deze open brief, met onze bestuursleden Jan van Leeuwen (voorzitter) en Marianne Mewissen (secretaris).

Als vervolg op de brief staan we op Koningsdag met een kraam voor de bibliotheek, om mensen lid te maken en/of een petitie te laten tekenen. In tegenstelling tot eerdere berichten is de bibliotheek dan toch open.