Vacature Stagiair Communicatie

Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is een bibliotheek in verandering. Naast de traditionele uitleenfunctie gaat het steeds meer om het bieden van een ontmoetingsplek, waar mensen komen voor hun persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek als plek voor ontmoeting & inspiratie. Onze speerpunten zijn daarbij het samenstellen van een afgewogen collectie, een veelzijdig cultureel activiteitenprogramma en scholenprogramma, een Filmhuis, een Taalhuis en een uitgebreid cursusaanbod op het gebied van Mediawijsheid. Voor deze uitdagende en inspirerende omgeving zijn wij op zoek naar een

enthousiaste Stagiair Communicatie


De Stagiair Communicatie gaat geheel zelfstandig aan de slag met het verzamelen van bezoekersverhalen.

Onze bezoekers en medewerkers zijn de beste ambassadeurs voor onze organisatie en wij willen hen dan ook inzetten voor onze communicatie. In ons communicatieplan ‘Bezoekersverhalen’ staan verschillende insteken om deze verhalen te verzamelen. Voorbeelden zijn:

  • Verhalen van jonge ouders die een hoofdpersoon van een boek als inspiratiebron hebben genomen voor de naam van hun kind
  • Wat is jouw fijnste plekje in de bibliotheek?
  • Laaggeletterden met hun taalmaatje

Je krijgt de kans deze opdracht volledig in te richten zoals jij het wilt. Jij start deze opdracht en brengt deze tot een succesvol einde.

Wij zoeken iemand die zichzelf goed kan redden, want we nemen je niet continu mee aan de hand. Er is veel ruimte voor eigen initiatief wat ervoor zorgt dat je nog meer ervaring kan opdoen als wij denken dat je dit aankunt. 

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een HBO-student Communicatie of soortgelijke HBO-opleiding. Je bent goed in het leggen van contacten en schrijft boeiend en gemakkelijk. Je bent goed thuis in Microsoft Office en kunt je ons bibliotheeksysteem snel eigen maken is het bibliotheeksysteem nodig voor deze opdracht?. Ervaring met Photoshop en/of Indesign is een pré.

Wij bieden:

  • Veel vrijheid en ruimte voor nieuwe initiatieven
  • Een ondernemende en sociale werkomgeving
  • Een enthousiast, ondernemend en collegiaal team
  • Een leuke stagevergoeding van € 350,00 en reiskosten volgens cao bibliotheken

Je draagt lokaal bij aan de zelfredzaamheid van mensen, leesbevordering, de informatievoorziening en de ontmoetingsfunctie. Bijna 25% van de inwoners is lid van de bibliotheek en er wordt in brede zin gebruik gemaakt van alle diensten van de bibliotheek.

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende stageplaats? Stuur je motivatie en cv dan naar Mariska Koning (directeur).