Vacature Teamleider Service

Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is een bibliotheek in verandering. Naast de traditionele uitleenfunctie gaat het steeds meer om het bieden van een ontmoetingsplek, waar mensen komen voor hun persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek als plek voor ontmoeting & inspiratie. Onze speerpunten zijn daarbij het samenstellen van een afgewogen collectie, een veelzijdig cultureel activiteitenprogramma en scholenprogramma, een Filmhuis, een Taalhuis en een uitgebreid cursusaanbod op het gebied van Mediawijsheid. Voor deze uitdagende en inspirerende omgeving zijn wij op zoek naar een

enthousiaste Teamleider Service (32 uur)


De Teamleider Service vervult een spilfunctie binnen de bibliotheek. Je geeft leiding aan alle collega’s en vrijwilligers in de front-office van onze beide vestigingen en voert voor hen het HR-beleid uit. De nieuwe rol van de bibliotheek, als plek voor ontmoeting en inspiratie, moet hier door onze leden en bezoekers worden ervaren. Je geeft dus niet alleen leiding aan de mensen, maar ook aan de verandering. En dat kan niet anders door zelf ook mee te werken, zodat je precies weet wat er gaande is in de front-office en je het goede voorbeeld kunt geven.

Je garandeert een optimale dienstverlening aan onze gasten en initieert en implementeert verbeteringen. Je zorgt ervoor dat de bibliotheeksystemen optimaal worden gebruikt. Vanzelfsprekend behoren ook het maken van de roosters en het coördineren van de administratieve werkzaamheden die de service-medewerkers uitvoeren, tot je werkzaamheden.

Om deze hele praktische functie goed te kunnen vervullen, is het belangrijk dat je hands-on bent, natuurlijk overwicht hebt, dat je besluitvaardig bent, goed weet om te gaan met weerstand, dat je klantgericht bent en dat je plezier hebt in het coachen van mensen. Je geniet van contacten en bent een echt mensen-mens.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een collega met HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie. Je digitale vaardigheden zijn op orde en je kunt je ons bibliotheeksysteem snel eigen maken. Flexibele werktijden vormen geen probleem.

Wij bieden:

  • Veel vrijheid en ruimte voor nieuwe initiatieven
  • en ondernemende en sociale werkomgeving
  • Een enthousiast, ondernemend en collegiaal team
  • Een dienstverband op basis van 32 uur per week
  • Een jaarcontract op basis van schaal 9 CAO Openbare Bibliotheken
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden


Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière? En herken jij je met name in de gevraagde competenties? Stuur je motivatie en cv dan voor 27 augustus naar Mariska Koning (directeur).

Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan berichten wij je 5 september. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 11, dinsdag 12 en donderdag 14 september. De tweede gesprekken op woensdag 20 en donderdag 21 september.