Zomeractiviteiten

Ook in de zomervakantie is er van alles te beleven in de bibliotheek!

Zomerspeurtocht door de bibliotheek

Zit jij je ook wel eens te vervelen tijdens de vakantie? Kom dan naar de bibliotheek!
Daar kun je de hele vakantie een speurtocht doen.
Vraag een deelnameformulier bij de balie, zet je speurneus op en zoeken maar!

Je kunt de zomerspeurtocht doen in Bibliotheek Voorschoten en in Bibliotheek Wassenaar.

ZomerLeesBingo: duik in een boek deze zomer!

ZomerLeesBingo is een spel voor alle kinderen van de basisschool dat het lezen tijdens de vakantie extra leuk maakt. Haal een ZomerLeesBingokaart in de bibliotheek en begin met lezen. Voor elke uitgevoerde leesopdracht verdien je een stempel op de bingokaart. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan heb je een duik in de grabbelton in de bibliotheek verdiend!Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen is er een speciale ZomerVoorLeesBingo-kaart beschikbaar.

Je kunt de ZomerLeesBingo doen in Bibliotheek Voorschoten.

Meer informatie over de ZomerLeesBingo

Voorleesbingo

Houd jij van voorlezen en van spelletjes? Doe dan mee met de Voorleesbingo! We lezen “De Reuzenkrokodil’ van Roald Dahl voor. In het verhaal zitten een heleboelcijfers verstopt.Kom luisteren en streep de cijfers af op je bingokaart!
Leeftijd: 6 tot 10 jaar.

Je kunt meedoen met de Voorleesbingo op vrijdag 14 juli en 18 augustus van 15.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek Wassenaar.

Ontmoet elkaar op de spelletjesmiddag voor ouderen

Elke vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur is er in Bibliotheek Wassenaar een spelletjesmiddag voor ouderen. De vrijdagse inloopmiddag  is een initiatief van WWWZ, de Werkgroep Wonen, Welzijn en Zorg voor Ouderen.Er is een speciale schaaktafel, bridgetafel(s) en een praattafel voor diegenen die uit zijn op een goed gesprek met hun plaatsgenoten. De entree is gratis, drank tegen betaling. Spellen zijn in de bibliotheek aanwezig.

Deze spelletjesmiddag vindt plaats in Bibliotheek Wassenaar.

Digitaal spreekuur

Vragen over je tablet, telefoon, pc of e-books? Iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur staan Harry, Anja, Frieda en Frits klaar om al uw digitale vragen te beantwoorden.

Dit spreekuur vindt plaats in Bibliotheek Voorschoten.