Zomeractiviteiten

Ook in de zomervakantie is er van alles te beleven in de bibliotheek!

Zomerspeurtocht Romeinen door de bibliotheek

14 juli t/m 26 augustus 2018

Deze zomer kun je weer meedoen aan een leuke speurtocht die dit keer in het teken van de Romeinen staat!

In Bibliotheek Voorschoten en in Bibliotheek Wassenaar hangen plaatjes van Romeinen verstopt. Alle kinderen kunnen proberen het aantal Romeinen te raden. Onder de juiste inzendingen wordt per vestiging een filmkaartje voor het Filmhuis Wassenaar verloot.

ZomerLeesBingo: duik in een boek deze zomer!

ZomerLeesBingo is een spel voor alle kinderen van de basisschool dat het lezen tijdens de vakantie extra leuk maakt. Haal een ZomerLeesBingokaart in de bibliotheek en begin met lezen. Voor elke uitgevoerde leesopdracht verdien je een stempel op de bingokaart. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan heb je een duik in de grabbelton in de bibliotheek verdiend!Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen is er een speciale ZomerVoorLeesBingo-kaart beschikbaar.

Je kunt de ZomerLeesBingo doen in Bibliotheek Voorschoten en Bibliotheek Wassenaar van 1 juli tot 1 september.

Meer informatie over de ZomerLeesBingo

De VakantieBieb, het zomercadeautje van de Bibliotheek

Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. Ga naar Google Play of de App Store en download de app!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan maak je ook nog eens kans op een iPad mini. Hoe? Stuur ons een kaartje met daarop jouw favoriete e-book uit de VakantieBieb. Lees meer over de actie en spelvoorwaarden op www.vakantiebieb.nl.

De VakantieBieb is open van 1 juli tot en met 31 augustus. Veel leesplezier!

Laat je lekker voorlezen!

Voorlezen in Voorschoten
Iedere woensdagmiddag wordt er van 14.30 - 15.00 uur voorgelezen op de jeugdafdeling voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Kom je ook gezellig luisteren naar de mooiste, spannendste of gewoon leuke verhalen?

Voorlezen in Wassenaar
Iedere zaterdagochtend van 11.15 - 12.00 uur worden er mooie verhalen voorgelezen op de jeugdafdeling. Ben je tussen de 3 en 6 jaar kom dan gezellig luisteren!