BiebBouwers: Minecraftchallenge #5

1 oktober 2020 t/m 31 oktober 2020 | online

Kosten: gratis

Bouw een bunker van de Atlantikwall!

Alle Minecraft-fans opgelet! Iedere maand organiseren de BiebBouwers van de bibliotheek een heuse Minecraftchallenge. Je gaat aan de slag met een uitdagende bouwopdracht met steeds een ander thema én met jouw bouwwerk maak je kans op een prijs! Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Lees dan snel verder!

Dit jaar nemen we jullie iedere maand  mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren.

Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien. 

Vorige maand bouwden jullie bibliotheken zoals jullie dachten dat die er in de toekomst uit zouden zien. Een bibliotheekarchitect zou zijn vingers aflikken bij die prachtige ontwerpen. Uiteraard krijgt de bouwer van de modernste bibliotheek weer een prijs.

In oktober is het thema van de Kinderboekenweek ‘En toen’ en gaat het om verhalen over vroeger. Dit jaar is het ook 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Een mooie gelegenheid om ons te gaan verdiepen in de bouwwerken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Jullie gaan bunkers van de Atlantikwall bouwen. De 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de kust van West-Europa. Duitsland bouwde daar duizenden bunkers om te voorkomen dat de troepen van de geallieerden zouden landen. En een bunker is een ingenieus bouwwerk. Verdiep je in de informatie, bekijk het filmpje en lees de opdracht.
En ga lekker aan de slag, alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bunker naar BiebBouwers@probiblio.nl.
Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft-bordspel cadeau!

Ga aan de slag en stuur jouw bunker voor 19 oktober naar ons op.