BiebBouwers: Minecraftchallenge #4

21 augustus 2020 t/m 21 september 2020 | online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bouw een bieb van de toekomst

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Dit jaar nemen we jullie iedere maand  mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren.
Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien. 

Ook deze maand geven we jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. In september gaan jullie een heuse architecte helpen. Deze dame is gevraagd een bibliotheek te bouwen. Niet zomaar één, maar een supermoderne. Een bibliotheek van de toekomst. En ze komt er niet helemaal uit, dus mogen jullie voor haar bedenken wat er in een bibliotheek van morgen gebeurt. Zijn er nog wel boeken, boekenkasten, balies en hoe ziet zo’n bibliotheekgebouw er eigenlijk uit? In het filmpje en de opdracht vertellen we jullie er alles over.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!

Ga  aan de slag en stuur jouw bibliotheek van de toekomst voor 21 september naar ons op via biebbouwers@probiblio.nl.