Digitale Leesclub

24 september 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Doe mee met de Digitale Leesclub

Doe jij mee met de Digitale Leesclub? Nieuwe plaatsen bezoeken en inspirerende mensen ontmoeten zonder op pad te gaan? Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar neemt je mee op reis zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Laat je meenemen in een andere wereld, die maar een bladzijde van jou verwijderd is.

De Digitale Leesclub leest elke 6 weken boeken rondom een thema. Deze keer lezen en bespreken we ‘De wintertuin : een Duitse familie in de lange twintigste eeuw’ van Jan Konst.

Vier generaties van één familie: de Nederlandse literator Jan Konst beschrijft op basis van onder andere oude foto’s, brieven, objecten en 'oral history' de levens van zijn Duitse schoonfamilie: gewone mensen in ongewone tijden. Het historische decor (triomf en ondergang van het Duitse keizerrijk, de Republiek van  Weimar, nazidictatuur, DDR en de Wende van 1989) is aanwezig, maar de familie houdt zich meestal afzijdig van politiek. Overgrootvader Emil (±1870) werkt zich op tot hoogleraar, maar verliest status in de jaren twintig. Zijn echtgenote Hedwig zit nog in een keurslijf van conventies. De levens van beide dochters Hanna en Hilde (±1900) en hun echtgenoten staan in het teken van de machtsovername van de nazi’s en de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Brigitte, dochter van Hilde en schoonmoeder van de auteur, gestraft als BDM-meisje, beleeft op afstand de bouw van de Berlijnse Muur en later – net als dochter Karoline – de val. In dit goed gecomponeerde boek lezen we over de riten, festiviteiten, ontberingen en de materiële omlijsting van hun levens. Boeiend en  leesbaar van begin tot eind.

De Leesclub komt op 24 september online bij elkaar om 19.30 uur om het boek te bespreken.

Om iedereen aan het woord te kunnen laten, kunnen er maximaal 7 mensen deelnemen. De Leesclub wordt begeleid door Cunera Klijn. Zij is een enthousiaste lezer een heeft geschiedenis gestudeerd.

Aanmelden kan via onderstaande knop. Je ontvangt dan een link voor de online bijeenkomst.