Digitale Leesclub

26 mei 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: gratis

Doe mee met de Digitale Leesclub

Doe jij mee met de Digitale Leesclub? Nieuwe plaatsen bezoeken en inspirerende mensen ontmoeten zonder op pad te gaan? Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar neemt je mee op reis zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Laat je meenemen in een andere wereld, die maar een bladzijde van jou verwijderd is.

De Digitale Leesclub leest elke 6 weken boeken rondom een thema. Deze keer lezen en bespreken we Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans.

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Jarenlang durfde Hertmans de schriften niet te openen – tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst.
Stefan Hertmans’ jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman. ‘De verste herinnering die ik aan mijn  grootvader heb, is die aan het strand van Oostende.’

De Leesclub komt op 26 mei online bij elkaar om 20.00 uur om het boek te bespreken.

Om iedereen aan het woord te kunnen laten, kunnen er maximaal 7 mensen deelnemen. De Leesclub wordt begeleid door Cunera Klijn. Zij is een enthousiaste lezer en heeft geschiedenis gestudeerd.