Frank Vermeulen over de Duitse verkiezingen

20 september 2017, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Voorschoten

Kosten: Leden €6,00 / niet-leden €8,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezing aan de vooravond van de verkiezingen

Eind september kiest Duitsland een nieuwe Bondsdag en indirect daarmee ook een nieuwe Bondskanselier. Volgens de peilingen staat Angela Merkel (CDU) stabiel op winst. Haar uitdager SPD-“Kanzlerkandidat” Martin Schulz leek even een serieuze bedreiging te worden, na zijn verkiezing, maar als de voortekenen niet bedriegen, zal hij hetzelfde lot ondergaan als al zijn voorgangers en dus de verkiezingen verliezen.

Hoe slaagt Merkel erin de macht vast te houden? Hoe heeft zij de storm van kritiek over haar aanpak van de vluchtelingencrisis doorstaan? En: waarom blijft na deze verkiezingen toch niet alles bij het oude in de  belangrijkste Europese partner van Nederland.

Oud- Duitsland correspondent Frank Vermeulen,nu commentator bij NRC Handelsblad, volgde de vluchtelingencrisis in Duitsland de afgelopen jaren van nabij en zag wat het effect was op het zelfbeeld en de mentaliteit van de Duitsers. In zijn boek Wir schaffen das! (2016) beschreef hij hoe de Duitsers in korte tijd veranderden van optimistische globalisten in benauwde grensbewakers van hun eigen identiteit.

Het boek is op deze avond ook te koop.