Ilja Leonard Pfeijffer "Live vanuit Genua"

13 april 2021, van 20:00 tot 21:15 | Online

Kosten: Leden €5,- / niet-leden €6,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Online interview met Ilja Leonard Pfeijffer

Samen met interviewer Frénk van der Linden horen we wat Ilja in deze tijd bezig houdt. Via zijn boeken Quarantaine, dagboek in tijden van besmetting en Grand Hotel Europa, zal  worden ingegaan op wat hem heeft bewogen deze boeken te schrijven. Wat heeft het hem gebracht? En hoe bijzonder is het dat Grand Hotel Europa, een boek over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk, juist nu in deze tijd weer zeer actueel is?  

De thema’s die we gaan bespreken met Ilja willen we ook graag grotendeels aan jullie overlaten. Stuur ons dus vooraf al je vragen al toe, en wij zullen ervoor zorgen dat ze op 13 april beantwoord worden. Uiteraard zal op de avond zelf ook een mogelijkheid zijn voor vragen middels de chat. Stuur al je vragen naar Neeske Fase via N.Fase@bibliotheekoostland.nl.

Over Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja is in 1968 geboren in Rijswijk. Hij studeerde klassieke letteren aan de Leidse Universiteit waar hij in 1996 promoveerde op een proefschrift over de archaïsch Griekse dichter Pindarus en tot 2004 werkzaam was als onderzoeker en docent Oud Grieks. In 2008 vestigde hij zich in Genua, waar hij tot op de dag van vandaag woont en werkt.
Als dichter en schrijver heeft hij zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres en behoort tot de meest gelauwerde auteurs van de hedendaagse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder romans, poëzie, korte verhalen, toneelteksten, wetenschappelijke studies en essays. Momenteel werkt hij aan nieuw werk voor toneel en aan een tweede bundel Idyllen.

Over Frénk van der Linden

Frénk van der Linden (63), freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het NTR-radioprogramma Kunststof, en maakt tv-documentaires voor omroepen als KRO-NCRV, Max en BNN/VARA. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad

Schuif op 13 april om 20.00 uur aan bij deze ONLINE ontmoeting die georganiseerd wordt door Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Oostland en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. De kaartverkoop wordt georganiseerd door Bibliotheek Bollenstreek.

Steun bij het aankopen van een boek van Ilja de lokale Boekhandel De Kler