Lezing Goed en eerlijk eten door Karin Luiten

12 november 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Wassenaar

Kosten: Leden €7,50 / niet-leden €8,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Over duurzaamheid, biologisch en Fair Trade

Lekker eten met een goed gevoel, wie wil dat nou niet? Maar in de winkel slaat al snel de verwarring toe: wat is nou precies wat? Fairtrade verwijst naar eerlijke omstandigheden, biologisch naar puur natuur – wat lang niet altijd hetzelfde is. En dan hebben we natuurlijk ook nog duurzaam en lokaal. En hoe zit het ook alweer met foodmiles? En met echt eten zonder e-nummers? Het liefst zouden we gewoon op producten één stempel hebben dat ons verzekert dat je gegarandeerd goed zit als je het koopt. Wie maakt ons wegwijs?

Ter gelegenheid van de landelijke Kookboekenweek en de Fairtrade-week organiseert Bibliotheek Wassenaar in samenwerking met de werkgroep Fairtrade Gemeente Wassenaar op 12 november as. een lezing over GOED en Eerlijk eten, om u op weg te helpen. 

Karin Luiten (alias Koken met Karin) zal ons op vrolijke wijze bij de hand nemen en wegwijs maken. Zij is culinair journalist o.a. voor dagblad Trouw en kookboekenschrijver en is vooral bekend van haar bestsellers ‘Zonder pakjes & zakjes’.  

In de pauze zal er gelegenheid zijn om eerlijke producten te proeven. De Wereldwinkel zal aanwezig zijn met (h)eerlijke koffie, thee en wijn en natuurlijk chocolade. Boekwinkel De Kler zal aanwezig zijn met de boeken van Karin Luiten. 

Wil je zeker weten dat je hierbij kan zijn? Koop dan snel kaarten via www.obvw.nl  of bij ons aan de balie om teleurstelling te voorkomen.