Lezing Jaap Robben

31 januari 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Voorschoten

Kosten: Leden €14,50 / niet-leden €15,50 (incl. consumptie)

Een avond vol proza en poëzie

Jaap Robben is schrijver, dichter en theatermaker.

Van 2008 tot 2010 was hij Stadsdichter van Nijmegen. Hij schrijft poëzie voor volwassenen en kinderen. Ook schreef hij diverse prentenboeken zoals de serie "suzie Ruzie"en het boek Plasman dat gekozen werd tot de Prentenboeken TopTien van 2018.

Zijn debuutroman voor volwassenen “Birk” (2014) won meerdere prijzen en beleefde al zijn 16e druk.  In september 2018 verscheen “Zomervacht”, Boek van de Maand bij DWDD, de Engelse rechten zijn reeds gekocht.

Op deze avond spreekt Jaap Robben over zijn werk in al zijn facetten, en zal er natuurlijk ook een link zijn naar de Nationale Gedichtendag.

Over zijn nieuwste boek Zomervacht

"Zomervacht is een mooie, bescheiden roman, waarbij alle sympathie van de lezer zal uitgaan naar Brian, vanwege diens onversneden broederliefde.
Net als met Birk zal Robben met dit boek vast opnieuw een jonge generatie lezers aan zich weten te binden. Alleen al dat is prijzenswaardig."
Elsevier (Irene Start). 

"Jaap Robben heeft een erg goed boek geschreven over solidariteit en bescherming. En over zorgzaamheid. Dat je in een erg goed boek verzeild
raakt, merk je al aan de eerste zin: ‘Ik dacht dat we zomaar een stukje gingen rijden.’ Veel van Robbens zinnen veroorzaken beweging."
Het Parool (Thomas Verbogt)