Mei Meet Maand

19 mei 2022

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Meet gratis jouw bloeddruk!

De Hartstichting en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de bibliotheken in Voorschoten en Wassenaar.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is één van de locaties.

Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag hun bloeddruk meten bij Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. "Wij vinden het belangrijk om goed voor je geest en lichaam te zorgen. Deze Mei Meet Maand draagt hier goed aan bij.", aldus Mariska Koning, directeur Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Wil je meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.

*) m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag

Alle data en tijden

  • Donderdag 12 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur - Alleen in Bibliotheek Voorschoten
  • Vrijdag 13 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur - Alleen in Bibliotheek Voorschoten
  • Donderdag 19 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur - Alleen in Bibliotheek Voorschoten
  • Vrijdag 20 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur
  • Vrijdag 27 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur - Alleen in Bibliotheek Voorschoten