Muziek op Schoot cursus

9 september 2020, van 09:30 tot 10:15 | Bibliotheek Voorschoten

Kosten: Leden €62,50 / niet-leden €72,50 (incl. €6,- huur muziektasje)

Muzieklessen voor kinderen van 1 en 2 jaar.

Wegens groot succes start er september weer een nieuwe cursus  Muziek op Schoot in de bibliotheek. Quality time voor (groot)ouder en kind. 
We zingen liedjes, dansen, spelen op instrumentjes.  Het is leuk om als ouder de favorieten van je kind te ontdekken en thuis verder te spelen en te zingen. Bovendien is muziek op schoot goed voor de totale ontwikkeling van het jonge kind zoals emotionele, sociale en motorische ontwikkeling. Ook cognitieve ontwikkeling, taal, fantasie en lef worden ontwikkeld.

De les wordt gegeven door Lieneke Schotanus van De Mirtetak in Leiden, een heel ervaren muziekpedagoge die de lessen helemaal afstemt op de groep.  (www.mirtetak.nl) 

Vanwege de Coronamaatregelen worden muziektasjes verplicht verhuurd voor het symbolische bedrag van € 1,00 per les. Ouders ontvangen een lijst met inhoud en winkelwaarde van de artikelen. De muziektasjes met basismaterialen blijven eigendom van De Mirtetak en worden de laatste les weer ingeleverd. Missende en kapotte materialen worden door de ouder vergoed.  

Over de lessen
In de muziekles worden schootliedjes zoals paardje rijden afgewisseld met dans, bewegingsliedjes en kiekeboe. We verkennen kleine instrumentjes zoals de shakers, belletjes  en klokken. Kinderen zijn geboeid door de gitaar en de fluit: sfeer is heel belangrijk.

Kinderen leren met vertrouwen de ruimte in te gaan met de veilige aanwezigheid van papa of mama. Het meest favoriete materiaal zijn de blokjes!

De cursus bestaat uit 6 lessen op de volgende data: woensdag 9, 16, 23, 30 september, 7 en 14 oktober 2020.

Voorkom teleurstelling en bestel uw kaarten snel, want vol=vol.