Muziek op Schoot cursus

9 september 2020, van 10:30 tot 11:15 | Bibliotheek Voorschoten

Kosten: Leden €75,00 / niet-leden €85,00

Muzieklessen voor kinderen van 2 en 3 jaar

Wegens groot succes start er september weer een nieuwe cursus  Muziek op Schoot in de bibliotheek. Quality time voor (groot)ouder en kind. We zingen liedjes, dansen, spelen op instrumentjes.  Het is leuk om de favorieten van je kind te ontdekken en thuis verder te spelen en te zingen.  Bovendien is muziek op schoot
goed voor de totale ontwikkeling van het jonge kind zoals emotionele, sociale en motorische ontwikkeling. Ook cognitieve ontwikkeling, taal, fantasie en lef worden ontwikkeld. De les wordt gegeven door Lieneke Schotanus van De Mirtetak in Leiden, een heel ervaren muziekpedagoge die de lessen helemaal afstemt op de groep. (www.mirtetak.nl)

Vanwege de Coronamaatregelen worden muziektasjes verplicht verhuurd voor het symbolische bedrag van € 1,00 per les. Ouders ontvangen een lijst met inhoud en winkelwaarde van de artikelen. De muziektasjes met basismaterialen blijven eigendom van De Mirtetak en worden de laatste les weer ingeleverd. Missende en kapotte materialen worden door de ouder vergoed.  

Over de lessen
Wie houdt er nu niet van dansen? Samen met papa of mama kunnen kinderen lekker dansen. Liedjes en kleine ritmische verhaaltjes met gebaren, soms gekoppeld aan het seizoen worden ademloos beluisterd en meegedaan. De magie van herhaling en vertellen verbonden met klank en beweging. Favoriete instrumenten zijn ritmestokjes, shakers en trommels.

De cursus bestaat uit 6 lessen op de volgende data: woensdag 9, 16, 23, 30 september, 7 en 14 oktober 2020.

Voorkom teleurstelling en bestel uw kaarten snel, want vol=vol.