Online Muziekworkshop Coco kan het!

20 januari 2021, van 10:00 tot 10:40 | Online

Kosten: Leden €7,- / niet-leden €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Muziekworkshop t.g.v. de Nationale Voorleesdagen

Van 20 t/m 30 januari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Het boek ”Coco kan het!” van Loes Riphagen is gekozen tot prentenboek van het jaar 2021.

Dit verhaal over een jong vogeltje dat niet uit durft te vliegen de wijde wereld in, nodigt uit tot muzikaal spel en beweging.

Lieneke Schotanus van De Mirtetak verzorgt daarom een online muzikale workshop over Coco voor kinderen van 2-4 jaar en hun ouders. Deelnemers ontvangen een link en kunnen dan digitaal via Zoom meedoen met deze muziekworkshop. U kunt vanaf 9.50 uur inloggen zodat de workshop op tijd kan beginnen.

Om het nog leuker te maken:

Het is heel leuk om zelf van te voren een knijpervogel te maken. Heel eenvoudig. Zie instructievideo. https://youtu.be/S1ZyBMYCnyA

Materiaal workshop: Als het kan klaarzetten: ( schud) eitjes , vogeltje of knijpervogel, shawltjes

Korte inhoud van het boek

Alle jonge vogels vliegen uit en ook Coco, een jonge kraai, is volgens haar moeder klaar om haar vleugels uit te slaan. Maar Coco durft niet. Eerst met bemoedigende woorden maar vervolgens met een liefdevol schopje onder haar kont wordt Coco het nest uitgestuurd. 

En ja, zij kan inderdaad vliegen. Samen met de andere jonge vogels vliegt ze de hele dag. ’s Avonds fluit haar moeder haar terug. Coco is overmoedig en vliegt
achterstevoren tegen een boom. Op de laatste bladzijde zit ze, met een pleister op haar kop, dicht tegen haar mama aan.

Lieve Coco, nu zijn je vleugels moe. Maar wat kun jij goed vliegen!

© Tekst en
illustraties afkomstig uit 'Coco kan het!' Loes Riphagen & Uitgeverij
Gottmer het Jaar 2021.  Uitgeverij Gottmer