Ontmoet Schrijvers Online - Judith Koelemijer

12 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet Judith Koelemeijer online

Momenteel is het lastig voor schrijvers om fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor! Ook leuk om te doen: Lees van tevoren samen met je boekenclub een boek van de schrijver, zodat je tijdens het interview vragen kunt stellen over het boek dat je met z’n allen gelezen hebt. Ook als je niet bent aangesloten bij een boekenclub, ben je natuurlijk van harte welkom! 

Over het interview & de schrijver

In november leest heel Nederland één boek: Het zwijgen van  Maria Zachea. Judith Koelemeijer, de schrijfster van dit  geschenkboek, debuteerde hier in 2001 mee. Van deze  familiegeschiedenis werden meer dan 300.000 exemplaren  verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom (2008) en het  autobiografische Hemelvaart (2013) werden bestsellers. Judith  Koelemeijer is een echte verhalenverteller! Sinds enkele jaren  werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum (1914-1943), de bekende Joodse schrijfster van dagboeken en brieven. De publicatie van  deze biografie wordt verwacht in 2021. Alek Dabrowski gaat in  gesprek met Judith over haar leven en de boeken die ze schreef.

Altijd al een schrijver willen interviewen?

Meld je dan aan voor Ontmoet Schrijvers Online. Gedurende 4 weken krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen! Elke week organiseert een bibliotheek uit Zuid-Holland het webinar Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen. De  deelnemer met de leukste/origineelste vraag wint een boek! Het thema familiegeschiedenis staat centraal bij de interviews.

Benieuwd welke schrijvers er nog meer aan bod komen? Kijk dan op: https://www.probiblio.nl/ontmoet-schrijvers-online.

Interview gemist? 

Interviews kunnen via Het YouTube-kanaal van Probiblio worden teruggekeken. De opnames worden zo snel mogelijk na het interview geplaatst.