Ontmoet Schrijvers Online - Murat Isik

19 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet Murat Isik online

Momenteel is het lastig voor schrijvers om fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor! Ook leuk om te doen: Lees van tevoren samen met je boekenclub een boek van de schrijver, zodat je tijdens het interview vragen kunt stellen over het boek dat je met z’n allen gelezen hebt. Ook als je niet bent aangesloten bij een boekenclub, ben je natuurlijk van harte welkom! 

Over het interview & de schrijver

Murat Isik debuteerde in 2012 met Verloren Grond, maar  brak in 2017 door met zijn omvangrijke roman Wees onzichtbaar, waarin hij het verhaal vertelt van een jongen die opgroeit in de Bijlmer. De jongen is van Zaza-Turkse  afkomst, zijn vader is een tiran en hij wordt gepest op school. Toch weet hij zich te ontwikkelen tot een rechtenstudent. Mijn moeders strijd was in 2019 het Boekenweekessay. Onlangs kwam hier een uitgebreide versie van uit. Hetti Koster gaat in gesprek met Murat Isik over zijn werk en zijn familie.

Altijd al een schrijver willen interviewen?

Meld je dan aan voor Ontmoet Schrijvers Online. Gedurende 4 weken krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen! Elke week organiseert een bibliotheek uit Zuid-Holland het webinar Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen. De  deelnemer met de leukste/origineelste vraag wint een boek! Het thema familiegeschiedenis staat centraal bij de interviews.

Benieuwd welke schrijvers er nog meer aan bod komen? Kijk dan op: https://www.probiblio.nl/ontmoet-schrijvers-online.

Interview gemist? 

Interviews kunnen via Het YouTube-kanaal van Probiblio worden teruggekeken. De opnames worden zo snel mogelijk na het interview geplaatst.