Ontmoet Schrijvers Online - Susan Smit

26 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Ontmoet Susan Smit online

Momenteel is het lastig voor schrijvers om fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor! Ook leuk om te doen: Lees van tevoren samen met je boekenclub een boek van de schrijver, zodat je tijdens het interview vragen kunt stellen over het boek dat je met z’n allen gelezen hebt. Ook als je niet bent aangesloten bij een boekenclub, ben je natuurlijk van harte welkom! 

Over het interview & de schrijver

Susan Smit beschrijft in haar nieuwe historische roman Tropenbruid,  die dit jaar verscheen bij uitgeverij Lebowski, het levensverhaal van  weesmeisje Anna. Op een dag reageert Anna op een advertentie waarin  een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt ze al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. Carolien van Egmond gaat met Susan Smit in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijke kleine geschiedenis schuilgaat. Susan Smit is schrijver, columniste en veel- gevraagd spreekster. Voor de historische roman Vloed (2010) ontving ze lovende kritieken en brak ze door bij het grote publiek. Momenteel werkt ze aan een volgende historische roman die gepland staat voor mei 2021.

Altijd al een schrijver willen interviewen?

Meld je dan aan voor Ontmoet Schrijvers Online. Gedurende 4 weken krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen! Elke week organiseert een bibliotheek uit Zuid-Holland het webinar Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen. De  deelnemer met de leukste/origineelste vraag wint een boek! Het thema familiegeschiedenis staat centraal bij de interviews.

Benieuwd welke schrijvers er nog meer aan bod komen? Kijk dan op: https://www.probiblio.nl/ontmoet-schrijvers-online.

Interview gemist? 

Interviews kunnen via Het YouTube-kanaal van Probiblio worden teruggekeken. De opnames worden zo snel mogelijk na het interview geplaatst.