Ontmoet Schrijvers Online - Raoul de Jong

5 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet Raoul de Jong.

Ontmoet schrijvers online

Momenteel is het lastig voor schrijvers om fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor! Ook leuk om te doen: Lees van tevoren samen met je boekenclub een boek van de schrijver, zodat je tijdens het interview vragen kunt stellen over het boek dat je met z’n allen gelezen hebt. Ook als je niet bent aangesloten bij een boekenclub, ben je natuurlijk van harte welkom! 

Over het interview & de schrijver

Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor  het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven  allebei in wonderen. Raouls vader vertelt hem een verhaal dat blijft  hangen: een van hun voorouders, een medicijnman, kon zichzelf  transformeren in een jaguar. Gegrepen door dit mysterie besluit Raoul op onderzoek te gaan in Suriname. Simone van Hulst van Bibliotheek Rotterdam gaat met Raoul in gesprek over zijn familiegeschiedenis, de duisternis van het slavernijverleden en de kracht die hij haalt uit Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden. Met deze avonturenroman brengt Raoul de Jong een prachtige hommage aan het land van zijn vader.

Altijd al een schrijver willen interviewen?

Meld je dan aan voor Ontmoet Schrijvers Online. Gedurende 4 weken krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen! Elke week organiseert een bibliotheek uit Zuid-Holland het webinar Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen. De  deelnemer met de leukste/origineelste vraag wint een boek! Het thema familiegeschiedenis staat centraal bij de interviews.

Benieuwd welke schrijvers er nog meer aan bod komen? Kijk dan op: https://www.probiblio.nl/ontmoet-schrijvers-online.

Interview gemist? 

Interviews kunnen via Het YouTube-kanaal van Probiblio worden teruggekeken. De opnames worden zo snel mogelijk na het interview geplaatst.