Ontmoet Schrijvers Online - Eva Vriend

25 juni 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet Eva Vriend - schrijfster van 'Eens ging de zee hier tekeer' - 25 juni online! Zij zal worden geïnterviewd door Carolien van Egmond.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Jij kunt hieraan deelnemen via Goto Webinars. Ontmoet dus jouw favoriete schrijver online en stel jouw vragen via de chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur.

Ontmoet Schrijvers Online vindt vanaf 21 mei tot 2 juli iedere donderdag plaats van 19.30 tot 20.30 uur.
Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Voor 25 juni kan dit via https://register.gotowebinar.com/register/2844321539082371342. Je ontvangt dan een email met de link naar het webinar.

Ontmoet Eva Vriend

Eva Vriend legt de pijn van de polder bloot in 'Eens ging de zee hier tekeer'. Hierin beschrijft ze de levens van vier vissersfamilies rondom om de Zuiderzee. Urenlang heeft ze gesproken met Vissers op Urk, Volendam, Spakenburg, Harderwijk en Elburg. Als boerendochter uit de Noordoostpolder moest ze het vertrouwen winnen en dat leverde uiteindelijk prachtige verhalen op. Caroline van Egmond gaat met haar in gesprek over het veranderende landschap, het vissersbloed dat kruipt waar het niet gaan kan, over tegenslag en veerkracht. Vriend is schrijver, journalist en historica. Eerder schreef ze 'Het nieuwe land' over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waarvoor ze de Brusseprijs en de Libris Geschiedenis Prijs won. Sinds 2016 werkt ze samen met het Zuiderzeemuseum aan het interactieve project ‘Mijn Zuiderzee’.

Schrijf alle data in je agenda

- Alex Boogers 21 mei
- Paulien Cornelisse 28 mei
- Splinter Chabot 4 juni
- Marijke Schermer 11 juni
- Suzanna Jansen 18 juni
- Eva Vriend 25 juni
- Esther Gerritsen 2 juli

Ontmoet Schrijvers Online wordt mede mogelijk gemaakt door Probiblio en Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek de Boekenberg, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Capelle.