Spreekuur Groene Kamer

27 november 2021, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Wassenaar

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Inspiratie om duurzaam te doen!

Wil je graag je steentje bijdragen aan duurzaamheid, en op zoek naar inspiratie of informatie over wat jij kan doen? Neem dan een kijkje in De Groene Kamer. 

Tussen de ingang van de filmzaal en de jeugdboeken bevindt zich De Groene Kamer Wassenaar. De Groene Kamer Wassenaar is een samenwerking van de bibliotheek Wassenaar en De Groene Meent. Hier vind je inspiratie voor een duurzamer leven.

Elke maand draait De Groene Kamer om een ander duurzaam thema. Op 27 november kun je terecht met vragen over hoe je je kledingkast kunt verduurzamen. We geven informatie, tips en tricks over dit onderwerp en laten zien hoe het ook kan. Er is al veel te winnen met kleding hergebruiken of recyclen. Is het echt nodig om mee te gaan met de ‘trend’ van 12 collecties goedkope kleding per jaar? En ook de manier waarop we soms met kleding omgaan is niet altijd erg duurzaam, bijvoorbeeld als het gaat om wassen! En er zijn echt alternatieven die we graag aan je voorleggen.

Kledingknapzak
Een van de initiatieven die we vanuit de Groene Meent hebben uitgevoerd is de kledingknapzak. Er zijn drie soorten: voor dames, voor kinderen en voor jeugd.
Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven en anders kan dat ook via onze site: www.groenemeent.nl/kleding-knapzak