Workshop "Hoe lees ik?"

18 april 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Voorschoten

Kosten: Leden €7,50 / niet-leden €9,-

Een interactieve workshop om nog meer uit een boek te halen

Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee?

In haar inspirerende leesworkshop "Hoe lees ik?" wil Leesambassadeur Lidewijde Paris laten zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt om zo het plezier van het lezen te vergroten. Literaire principes komen overal in het dagelijkse leven en in de kunst voor, waar we ze bijna vanzelfsprekend vinden. Lidewijde schakelt steeds over naar voorbeelden uit de literatuur waardoor teksten tot leven komen.

Haar leesworkshop is een levendige rollercoaster aan informatie en inzichten: van filmpjes, naar schilderijen, posters en advertenties: van alles wordt in verband gebracht met literatuur. Bovendien geeft ze veel leestips; altijd fijn voor leesclubs, scholen, beginnende schrijvers en natuurlijk alle andere enthousiaste lezers. Het publiek wordt uitgenodigd mee te denken en kan tussendoor alles vragen.

 

Hoe lees ik?

Na 25 jaar boekenvak, lesgeven, interviewen en recenseren concludeerde Lidewijde Paris dat het tijd was voor een boek als Hoe lees ik? Ze vertrekt in haar boek steeds vanuit de tekst en niet vanuit een begrip of definitie. Op een onderhoudende manier legt ze uit hoe het er in haar hoofd toegaat bij het lezen.

Hoe lees ik? staat vol fragmenten uit romans die iedereen wel kent of in ieder geval van gehoord heeft en verhalen van wat onbekendere schrijvers. Zo wisselt ze herkenning af met nieuwe ontdekkingen. Achterin zijn tips voor verder lezen opgenomen, een begrippenapparaat met een handige vragenlijst voor tijdens het lezen en een register zodat alles goed terug te vinden is.

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris was boekverkoper, etaleur, interviewer, docent, redacteur en uitgever.
Zeven jaar lang was ze recensent voor Opium Radio en twee jaar lang selecteerde ze elke week een literair verhaal voor Vrij Nederland en leidde dat in. Al negen jaar runt ze met Frank van Doeselaar De Literatuurfabriek in Middelburg.
1 september 2016 begon ze met De Lees!ambassade, een project dat op een onderhoudende manier het literaire lezen wil stimuleren. Hoe lees ik? is haar derde boek. 

Quote optreden

‘Ik kan iedereen het boek Hoe ik lees? van harte aanbevelen. En al helemaal om naar haar te luisteren. Wat een enthousiasme, humor en kennis van zaken!’ Consuelo Greuter, boekverkoper

Geen pauze

Er is geen pauze tijdens de workshop! De zaal gaat om 19.30 uur open.

U kunt dan nog een kopje koffie of thee nuttigen. (niet inbegrepen)

Het boek is deze avond te koop. Na afloop mogelijkheid tot signeren en napraten.