ZomerLeesBingo Voorschoten

15 juli 2019 t/m 9 september 2019 | Bibliotheek Voorschoten

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Duik met een boek de zomer in!

De Zomerleesbingo is een spel voor alle kinderen van de basisschool dat het lezen tijdens de vakantie extra leuk maakt.

Haal een ZomerLeesBingokaart in  Bibliotheek Voorschoten en begin met lezen. Voor elke uitgevoerde leesopdracht verdien je een stempel op de bingokaart. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan heb je een duik in de grabbelton in de bibliotheek verdiend! Kinderen in Voorschoten krijgen bij deelname ook een stempel in hun vakantiepas.

De ZomerLeesBingo duurt van 15 juli t/m 9 september.  Alle kinderen die lid zijn van de bibliotheek kunnen meedoen.
Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen is er een speciale ZomerVoorLeesBingo-kaart beschikbaar.

Dus kom naar de bibliotheek en duik met een boek de zomer in!

 

 

Voorkom de avi-zomerdip

De ZomerLeesBingo heeft als doel dat kinderen tijdens de zomervakantieperiode blijven lezen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die tijdens de vakantie niet lezen 1 á 2 AVI-niveau’s terugvallen. Dit wordt de ‘zomerdip’ genoemd. Het is dus belangrijk om ook in de lekker lange zomervakantie te blijven lezen.  

 

We zijn heel nieuwsgierig hoe jij een boek leest tijdens de vakantie! Eén van de opdrachten op de bingokaart is 'Maak een foto van jezelf als je leest en stuur die naar de bieb'. Je kunt jouw (mooie, leuke, stoere of gekke) foto naar ons mailen via de oranje knop. Wij plaatsen de foto's op onze website en facebook- of twitterpagina, dus vraag even toestemming aan je ouders.