Aanrader Miriam

'Rafaël : een liefdesgeschiedenis ' door Christine Otten

Een waar gebeurd liefdesverhaal. De Nederlandse Winny en de Tunesische Nizar worden op een Grieks eiland verliefd op elkaar. Ze trouwen snel en gaan wonen in Nizars vaderland waar de Jasmijnrevoutie uitbreekt. De zwangere Winny is daar niet meer veilig en keert alleen terug naar Nederland.

Nizar wil bij de geboorte van zijn kind zijn en gaat per boot naar het Italiaanse eiland Lampedusa, maar wordt weer teruggestuurd. Hij maakt opnieuw de levensgevaarlijke tocht en belandt in een opvangkamp voor illegale immigranten. Winny probeert met hun trouwpapieren in de hand in Italië haar man mee te krijgen. Zelfs een visum van 3 maanden is hem niet gegund. Hij wordt na een woedeaanval overgeplaatst naar een kamp op Sicilië. Daar weet hij te ontsnappen en het lukt hem om nog voor de geboorte van hun zoontje Rafaël zich te herenigen met Winny.

Ook verfilmd.

Rafaël

Christine Otten

Een Nederlands meisje en een Tunesische bootvluchteling proberen op het Italiaanse eiland Lampedusa bij elkaar te komen om de geboorte van hun kind af te wachten.

Bekijk dit boek