Maak gebruik van onze Boekenservice

Kom op afspraak naar de bibliotheek om je materialen te lenen of in te leveren

Nu wij tijdelijk gesloten zijn, bieden wij onze leden de mogelijkheid toch nog boeken te lezen en gebruik te maken van de boekenafhaalservice.

Over de Boekenservice

  • Via de website, e-mail of telefonisch geef je door welke drie boeken je zou willen lenen.
  • Dit zijn alleen boeken die beschikbaar zijn in de vestiging, omdat alle bibliotheken om ons heen ook sluiten en transport hierdoor niet mogelijk is. Bekijk hiervoor de catalogus. 
  • Onze medewerker neemt telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak.
  • Deze afspraken zijn contactloos met onze medewerkers en vrijwilligers. 
  • De boeken staan klaar en zijn dan reeds in ons systeem ingeboekt op jouw pas. 
  • Als je boeken voor iemand anders kunt meenemen, kan dat ook. Vul dan graag twee aparte formulieren in.

Terugbrengen
Ook voor het terugbrengen van boeken moet een afspraak ingepland worden via e-mail, website of telefonisch. 

Thuisbrengservice
Indien u door fysieke omstandigheden niet zelf naar de bibliotheek kunt komen, kunt u gebruik maken van de thuisbrengservice. Vrijwilligers brengen de materialen dan naar u toe. De bibliotheek wil haar capaciteit zoveel mogelijk beschikbaar houden voor mensen die het écht nodig hebben, maak daarom alleen gebruik van deze service als het echt niet anders kan. 

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via e-mail info@obvw.nl of telefonisch met Voorschoten 071 561 56 78 of Wassenaar 070 511 33 97. 

Maar het belangrijkste voor nu: pas goed op jezelf en elkaar!

De uitleentermijn van mijn materialen verloopt. Wat kan ik doen?

De uitleentermijn van alle geleende materialen wordt automatisch verlengd in de periode dat wij gesloten zijn. Daarnaast kun je zelf eenvoudig via MijnMenu op de website of via de Bibliotheek Wise app jouw geleende materialen verlengen of inzien.

Wanneer gaat de bibliotheek weer open?

De bibliotheek is vooralsnog tot en met 6 april gesloten. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de meest actuele informatie.

Kan ik boeken uit andere vestigingen dan Voorschoten-Wassenaar lenen?

Helaas ligt het landelijk transport van bibliotheekboeken stil. Hierdoor is het niet mogelijk om boeken uit andere vestigingen te lenen.

Kan ik ook zonder afspraak naar de bibliotheek komen?

Het is niet de bedoeling dat bezoekers zonder afspraak naar de bibliotheek komen om boeken te lenen of in te leveren. Wij werken met een strikt schema om te kunnen voldoen aan de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Een afspraak maken eenvoudig via de Boekenservice. Een medewerker neemt vervolgens contact met u op.