Caravaggio - Arts in Cinema

14 september 2018, van 20:00 tot 21:45 | Filmhuis Wassenaar

Kunst (2018) IT | regie: Jesus Garces Lambert | 90 min | Engels gesproken

Caravaggio – the Soul and the Blood is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één der meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis. Het is tevens een van de eerste Italiaanse films die in 8k is opgenomen.

Caravaggio was een
revolutionaire kunstenaar en daardoor vaak minder geliefd bij zijn tijdgenoten. Hij reisde heel Italië door op zoek naar succes en fortuin en wellicht naar zichzelf. Hij ontsnapte bijna altijd aan de vijanden die hij onderweg steeds weer maakte. Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: vijf steden, vijftien musea en veertig van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd op de meest adembenemende locaties of in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld, waar ze heden ten dage bewonderd kunnen worden.

Deze film biedt een geheel nieuwe manier om je onder te dompelen in de kunst en geest van Caravaggio, en is tevens een levendig monument dat de glorie weergeeft van een man wiens stoutmoedigheid en genialiteit zowel een last als een zegen waren waarmee hij niettemin zijn stempel op de eeuwigheid zou drukken…

Deze film wordt ook vertoond op de volgende data:

zo     2-sep    15.15    Caravaggio (Arts in Cinema)

vr    14-sep    20.00    Caravaggio (Arts in Cinema)

za    22-sep    20.00    Caravaggio (Arts in Cinema)