VERPLAATST - Documentaire De slag om het vrouwenhart

31 maart 2020, van 20:00 tot 22:00 | Filmhuis Wassenaar

Kosten: €10,-(incl. een consumptie)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In verband met het coronavirus is besloten om de vertoning van de documentaire De slag om het vrouwenhart te annuleren.

Deze documentaire zal in het najaar opnieuw worden geprogrammeerd, maar gezien de situatie is er nog geen datum bekend. Te zijner tijd wordt dit op onze website en in onze nieuwsbrieven gecommuniceerd.

Wanneer u reeds een kaart gekocht heeft, kunt u een mail sturen naar e.nobel@obvw.nl met de volgende gegevens:

Naam waaronder de reservering bij ons bekend is, IBANnummer met juiste tenaamstelling en het aantal gekochte kaarten. Onze boekhouding zal dan zorgdragen voor het terugstorten van het betaalde bedrag.

Met Q & A regisseur Hella de Jonge, cardioloog Harriette Verwey en moderator Freek de Jonge

In het kader van De bibliotheek Maatschappelijk betrokken, zal vanavond in Bibliotheek en Filmhuis Wassenaar de documentaire 'De slag om het vrouwenhart' worden vertoond. Regisseur Hella de Jonge put uit haar ervaringen met haar eigen hartproblemen, waarbij ze in contact kwam met cardiologe Angela Maas, die onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen is, en haar collega,de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek. 

Aletta Jacobs wees ooit op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw, nog steeds
gebaseerd is op onderzoek bij mannen.

De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem.

Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied.

Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire.

Lees meer

Q & A

De documentaire duurt 60 minuten. Aansluitend is er een Q & A met Hella de Jonge, cardioloog Harriette Verwey en moderator Freek de Jonge.

Wil je zeker weten dat je hierbij kan zijn? Reserveer dan snel kaarten en voorkom teleurstelling.