Raphael – the Lord of the Arts

13 oktober 2018, van 20:00 tot 21:45 | Filmhuis Wassenaar

Arts in Cinema (2018) IT| regie: Luca Viotto | 90 min | Italiaans gesproken

Raphael – the Lord of the Arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van één der beroemdste kunstenaars ter wereld: Raphael Sanzio.

Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zó intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er niettemin in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtig uitgebalanceerde dialoog tussen historische reconstructies en artistiek commentaar, volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven. Met bijdragen van beroemde kunsthistorici zoals Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella en Antonio Natali, wordt het leven en werk van deze kunstenaar nog eens extra verrijkt.

De film kent twintig locaties, waarvan er tenminste twee uiterst exclusief zijn, namelijk het Vaticaanse Logge en Kardinaal Bibbiena’s appartement in het Paleis der Apostelen. We zien meer dan dertig kunstwerken, te midden van de beroemdste en meest representatieve werken in Raphaels totale oeuvre.

Deze film wordt vertoond op de volgende momenten:

za 13-okt    20.00    Raphael

zo 28-okt    15.15    Raphael