The best of IDFA 2019-2020 on tour

16 februari 2020, van 09:30 tot 17:00 | Filmhuis Wassenaar

Kosten: Leden €35,- / niet-leden €37,50 / BankGiroloterij VIP €32,- (max 2 per kaart)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

4 documentaires inclusief koffie en borrelpauze

The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2019 dat vanaf 18 januari 2020 langs filmtheaters door Nederland reist.

Let op: Het IDFA ticket is voor de 4 documentaires inclusief koffiepauze en borrelpauze. Er wordt geen lunch geserveerd. Er is een uur lunchpauze, zodat de lunch elders kan worden genuttigd.

 

 

The Best of IDFA on Tour 2019 – 2020

// Collective van Alexander Nanau, een van de pers- en publieksfavorieten op IDFA.
In deze explosieve politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau op briljante wijze de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Door zijn vasthoudendheid onthult hij stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft.  (109′)

// In a Whisper van Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández, winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary.
De Cubaanse hartsvriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven. Fraai vormgegeven, gevoelig en openhartig verslag van twee opgebroken levens. (80′) 

// Sunless Shadows van Mehrdad Oskouei, openingsfilm IDFA en winnaar van de IDFA Award for Best Directing.
Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels. (74′)

// Foreplay van Anne van Campenhout, winnaar van de IDFA Special Jury Award for Best Children’s Documentary.
In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om? (15′)