Vriendje van de bieb

Maak een kind Vriendje van de bieb en steun daarmee de lokale bibliotheek!

Vriendje van de bieb

Maak een kind in jouw omgeving Vriendje van de bieb en steun daarmee de lokale bibliotheek!


Draag jij jouw bibliotheek een warm hart toe? En vind je het belangrijk dat de bibliotheek ruime openingstijden heeft, een grote actuele collectie kinderboeken heeft, een prachtige filmzaal waarin kinderfilms worden vertoond en veel activiteiten zoals voorleesmiddagen en workshops aanbiedt? Dan kan de bibliotheek jouw steun goed gebruiken. Misschien heb je wel gehoord dat de bibliotheek door teruglopende subsidies, veranderingen in de maatschappij en de corona-crisis in zwaar weer zit. Er is geld nodig om als bibliotheek goede diensten te blijven verlenen. Daarom willen we om jouw steun vragen en jouw kind, kleinkind, of kind in jouw omgeving graag verwelkomen als ‘Vriendje van de bieb’.

Hoe werkt het?
De bibliotheek heeft twee donateursprogramma opgezet. Voor volwassenen; ‘Vriend van de bibliotheek’, en voor kinderen: ‘Vriendje van de bieb’. Beide programma’s zijn voor mensen die de bibliotheek financieel willen ondersteunen én willen profiteren van leuke activiteiten. Op deze pagina vind je meer informatie over ‘Vriend van de bibliotheek’.

Als Vriendje van de Bieb voor €25,- per jaar (dit gaat via automatische incasso) steun je de bibliotheek en profiteer je van leuke cadeautjes. Leuk voor ouders die op deze manier iets willen bijdragen aan de bibliotheek, aangezien lidmaatschap voor kinderen gratis is. 

Wat krijg ik er voor terug?

Door jouw kind, kleinkind of een kind in jouw omgeving ‘Vriendje van de bieb’ te maken, steun je in de eerste plaats de bibliotheek. Maar we geven er ook iets leuks voor terug.

  • Je krijgt een leuk welkomstkadootje dat je in de bieb kunt ophalen 
  • Je krijgt leuke digitale nieuwsbrieven met tips, weetjes en inspiratie voor de jonge boekenwurmen. 
  • Je mag op de jaarlijkse kindermiddag in de bieb in Wassenaar of Voorschoten komen, waar we super leuke activiteiten organiseren.

Ben je enthousiast geworden en wil je iemand ‘Vriendje van de bieb’ maken? Klik dan op onderstaande knop en vul het inschrijfformulier in. Wil je nog wat meer informatie of meer weten over het belastingvoordeel? Neem dan contact met ons op via vrienden@obvw.nl.

Door te klikken op de button kom je in ons systeem waarbij je ook bibliotheeklid kunt worden. Vul jouw gegevens (kies een andere gebruikersnaam als je al lid bent) in en dan komt de optie om Vriend te worden direct in beeld. Dank voor jouw steun!