Vriendje van de bieb

Maak een kind Vriendje van de bieb en steun daarmee de lokale bibliotheek!

Vriendje van de bieb

Maak een kind Vriendje van de bieb en steun daarmee de lokale bibliotheek!

Waarom wil ik iemand ‘Vriendje van de bieb’ maken?

Door het teruglopen van subsidies en te weinig inkomsten kan de bibliotheek niet alle taken invullen zoals ze zou willen. De bibliotheek wil graag ruimere openingstijden, de grote actuele collectie kinderboeken blijven uitbreiden, de prachtige filmzaal waarin kinderfilms worden vertoond optimaal benutten en veel activiteiten zoals voorleesmiddagen en workshops blijven aanbieden. Hier is geld voor nodig. Daarom heeft de bibliotheek voor kinderen het donateursprogramma ‘Vriendje van de bieb’ en voor volwassenen ‘Vriend van de bibliotheek’ opgezet. Voor mensen die de bibliotheek een warm hart toedragen én willen profiteren van leuke activiteiten is dit een perfect programma. Op deze pagina vind je meer informatie over ‘Vriend van de bibliotheek’. 

Hoe werkt het?
Voor (ouders van) kinderen hebben we het ‘Vriendje van de bieb’-donateursprogramma. Voor €25,- per jaar (dit gaat via automatische incasso) steun je de bibliotheek en krijg je een leuk cadeautje. Leuk voor ouders die op deze manier iets willen bijdragen aan de bibliotheek, aangezien lidmaatschap voor kinderen gratis is. 

Een bijkomend voordeel van ‘Vriendje van de bieb’ zijn, is dat deze gift aan Stichting Vrienden van de bibliotheek (afhankelijk van de financiële situatie) aftrekbaar is bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Bij het aangaan van een periode van vijf jaar, is dit voordeel mogelijk groter. Hierover geeft de bibliotheek graag meer advies. Om ‘Vriendje van de bieb’ te worden, hoef je geen lid van de bibliotheek te zijn.

Wat krijg ik er voor terug?

Door jouw kind, kleinkind of een kind in jouw omgeving ‘Vriendje van de bieb’ te maken, steun je in de eerste plaats de bibliotheek. Maar we geven er ook iets leuks voor terug.

  • Je krijgt een leuk welkomstkadootje dat je in de bieb kunt ophalen
  • Je krijgt leuke digitale nieuwsbrieven met tips, weetjes en inspiratie voor de jonge boekenwurmen.
  • Je mag op de jaarlijkse kindermiddag in de bieb in Wassenaar of Voorschoten komen, waar we super leuke activiteiten organiseren.

Ben je enthousiast geworden en wil je iemand ‘Vriendje van de bieb’ maken? Klik dan op onderstaande knop en vul het inschrijfformulier in. Wil je nog wat meer informatie of meer weten over het belastingvoordeel? Neem dan contact met ons op via vrienden@obvw.nl.

Door te klikken op de button kom je in ons systeem waarbij je ook bibliotheeklid kunt worden. Vul jouw gegevens (kies een andere gebruikersnaam als je al lid bent) in en dan komt de optie om Vriend te worden direct in beeld. Dank voor jouw steun!

Stichting Vrienden van de Voorschotense Bibliotheek

Meer over

Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek

Meer over