Vriendje van de bieb

Maak een kind Vriendje van de bieb en steun daarmee de lokale bibliotheek!

Wat leuk dat je Vriendje wilt worden!

Met jouw vriendschap kunnen we als bibliotheek méér dan de standaard; hierdoor kunnen we nóg meer bieden en vernieuwen.

Mooie voorbeelden zijn de aanschaf van speelleermaterialen die onze leden gratis lenen en de aanschaf van een nieuw aquarium.

Meld je direct aan via de buttons hiernaast!

Vriendje worden

Meld jouw (klein)kind direct online aan als Vriendje of download het aanmeldformulier

Direct online Vriendje worden

Klik hier voor hulp bij het online aanmelden als Vriend

Download het aanmeldformulier

Wij zijn blij met jouw steun!

Wij zijn blij met jouw steun!
Met jouw bijdrage steun je de bibliotheek en zorg je ervoor dat de bibliotheek haar rol als huiskamer van Voorschoten en Wassenaar nog beter kan invullen en kan blijven fungeren als vangnet voor (kwetsbare) inwoners van Voorschoten en Wassenaar.

Belastingvoordeel
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar heeft de culturele ANBI status. Jouw gift (afhankelijk van de financiële situatie) als Vriend van de bibliotheek is daardoor aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Bij het aangaan van een periode van vijf jaar, is dit voordeel mogelijk nog groter. Hierover informeren wij je graag. Om Vriend van de bibliotheek te worden, hoeft je geen lid te zijn van de bibliotheek.

Over het vriendenprogramma
Door het teruglopen van de subsidies en te weinig inkomsten kan de OBVW niet al haar taken invullen zoals ze zou willen. Hier is extra geld voor nodig. Daarom heeft de Stichting Vrienden voor volwassenen het donateursprogramma ‘Vriend van de bibliotheek’ en voor kinderen ‘Vriendje van de bieb’ opgezet.

Omdat wij erg blij zijn met jouw steun, organiseren wij jaarlijks een speciale avond voor onze Vrienden. Ook houden wij je via digitale nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen die wij kunnen realiseren met jouw donatiebijdrage.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via vrienden@obvw.nl

Stichting Vrienden van de Voorschotense Bibliotheek

Meer over

Stichting Vrienden van de Wassenaarse Bibliotheek

Meer over