Voor het onderwijs

De Grote BiebBoys Challenge

De BiebBoys zijn terug met de Grote BiebBoys Zomerchallenge! Zij dagen alle leerlingen van groep 5 t/m 8 uit om tijdens de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Doet jouw school al mee?

Meer info

Peuterspeelzalen en Kinderdagverblijven

peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Inspiratie nodig om met peuters aan de slag te gaan? Daar hebben wij les- en themakisten voor. Een tip: kom met de groep naar de bibliotheek. Altijd een succes.

Lees meer

Basisscholen

kinderen lezen zittend in het gras

Leuke, nieuwe leesboeken lenen voor de groep? Of lessen waarin de leerlingen digitaal gaan? Veel is mogelijk bij de bibliotheek. En dat is lang niet alles. Bekijk het aanbod en neem contact met ons op.

Lees meer

Boekstart

bieb

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 t/m 1 jaar van boeken genieten.

Lees meer

Scholenprogramma - Voorschoten : dorp in Oorlogstijd

Bibliotheek Voorschoten heeft in samenwerking met de Cultuurfabriek Voorschoten, Erfgoed leiden en Omstreken, Stichting Katapult en Gemeente Voorschoten een lesprogramma samengesteld over Voorschoten gedurende de Tweede Wereldoorlog. Dit lesprogramma is geschikt voor groepen 8 uit Voorschoten en Wassenaar

Meer lezen