Jeugd­ & Jongeren

Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

De bibliotheek is er voor iedereen, maar in het bijzonder voor kinderen en jongeren. Met mooie boeken, interessante informatie en leuke activiteiten. We hebben het allemaal voor je op een rij gezet.

Tekenworkshop Honden

Samen met Voorschotense schrijver en illustrator Melissa van Mensvoort leer je honden te tekenen.

Melissa heeft haar hond Nora getekend in haar boekje “Hondje Nora beleeft een zomers avontuur”. Maar jij kunt ook je eigen hond tekenen. Of de hond van de buren, opa en oma of je beste vriend. 

Teken je mee?

Zaterdag 2 juli om 14.00 uur | Bibliotheek Wassenaar

Boekpresentatie Ellis van Zijll: Het ibis hof

Waan jij je graag in magische werelden met een mooi fantasy boek dat tot de verbeelding spreekt? Verslind je de reeksen van ‘Heks & Jager’ en ‘Hof van Doorns en Rozen’? Kom dan naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Ellis van Zijll: Het ibis hof!Mijn haar nieuwe Young Adult Fantasy/Romance boek wil Ellis laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander.


Donderdag 23 juni | 19.30 - 21.30 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 5,- / niet-leden € 6,- incl. consumptie

BelevenisTafel in Bibliotheek Wassenaar

Heb jij 'm al gezien? In Bibliotheek Wassenaar hebben we een gloednieuwe BelevenisTafel! Jong tot oud, samen of alleen; leer, ontdek en verken! Wij zijn heel benieuwd wat je van de BelevenisTafel vindt! De BelevenisTafel is mogelijk gemaakt door onze Vrienden. Echte vrienden zijn onmisbaar. Steun jij ook het goede werk van onze Vrienden? Word dan ook Vriend(je) van de bieb!

Vriend worden

Voorlezen in de bibliotheek!

In de bibliotheek kun je terecht voor activiteiten zoals het wekelijks voorlezen aan kinderen. Kom luisteren naar de mooiste verhalen op woensdag om 14.30 uur in Voorschoten en op zaterdag om 11.15 uur in Wassenaar. Onze voorlezers nemen je iedere week mee op avontuur!

Nieuw: Bliksem!

Bliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Naar Bliksem!

Activiteiten in de bibliotheek

Bekijk alle activiteiten

Als lezen niet zo gemakkelijk gaat...

Vier bij ons jouw feestje!

Lees online verder!

Populair

Voorleesfilmpjes: De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Lezen

 • Yoleo Naar Yoleo

  Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Van AVI-start tot AVI-plus. Log in met je Bibliotheekaccount.

  Bekijk details van Yoleo

 • Uittrekselbank Naar Uittrekselbank

  Bekijk de uittreksels van bekende jeugdboeken en literatuur in de Uittrekselbank. Log in met je Bibliotheekaccount.

  Bekijk details van Uittrekselbank

 • Literom Naar Literom

  Bekijk boekrecensies van jeugdboeken en Nederlandstalige literatuur op Literom. Log in met je Bibliotheekaccount.

  Bekijk details van LiteromOpzoeken

 • Jeugdbieb Naar Jeugdbieb

  Op Jeugdbieb vind je links naar informatieve websites, filmpjes en apps.

  Bekijk details van Jeugdbieb

 • Delpher Naar Delpher

  Op Delpher vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Full-text online. Log in met je Bibliotheekaccount.

  Bekijk details van Delpher