Jeugd­ & Jongeren

Ontdek wat de Bibliotheek voor je heeft

De bibliotheek is er voor iedereen, maar in het bijzonder voor kinderen en jongeren. Met mooie boeken, interessante informatie en leuke activiteiten. We hebben het allemaal voor je op een rij gezet.

Maak kralen van verhalen!

We gaan kralen maken van papier. En we gebruiken niet zomaar papier…we maken ze met vrolijke pagina’s uit afgeschreven prentenboeken. De boeken krijgen dus een tweede leven en jij hebt er een vette sleutelhanger, vrolijke boekenlegger of mooi sieraad bij! Ben je benieuwd? Kom dan gezellig meedoen!

Vrijdag 2 september 16.00 uur
Bibliotheek Voorschoten, Leeftijd vanaf 4 jaar
Leden € 2,50 | niet-leden € 3,50

BelevenisTafel in Bibliotheek Wassenaar

Heb jij 'm al gezien? In Bibliotheek Wassenaar hebben we een gloednieuwe BelevenisTafel! Jong tot oud, samen of alleen; leer, ontdek en verken! Wij zijn heel benieuwd wat je van de BelevenisTafel vindt! De BelevenisTafel is mogelijk gemaakt door onze Vrienden. Echte vrienden zijn onmisbaar. Steun jij ook het goede werk van onze Vrienden? Word dan ook Vriend(je) van de bieb!

Vriend worden

Voorlezen in de bibliotheek!

In de bibliotheek kun je terecht voor activiteiten zoals het wekelijks voorlezen aan kinderen. Kom luisteren naar de mooiste verhalen op woensdag om 14.30 uur in Voorschoten en op zaterdag om 11.15 uur in Wassenaar. Onze voorlezers nemen je iedere week mee op avontuur!

Nieuw: Bliksem!

Bliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Naar Bliksem!

Activiteiten in de bibliotheek

Bekijk alle activiteiten

Als lezen niet zo gemakkelijk gaat...

Vier bij ons jouw feestje!

Lees online verder!

Populair

Voorleesfilmpjes: De Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Lezen

 • Yoleo Naar Yoleo

  Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Van AVI-start tot AVI-plus. Log in met je Bibliotheekaccount.

 • Uittrekselbank Naar Uittrekselbank

  Bekijk de uittreksels van bekende jeugdboeken en literatuur in de Uittrekselbank. Log in met je Bibliotheekaccount.

 • Literom Naar Literom

  Bekijk boekrecensies van jeugdboeken en Nederlandstalige literatuur op Literom. Log in met je Bibliotheekaccount.Opzoeken

 • Jeugdbieb Naar Jeugdbieb

  Op Jeugdbieb vind je links naar informatieve websites, filmpjes en apps.

 • Delpher Naar Delpher

  Op Delpher vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Full-text online. Log in met je Bibliotheekaccount.