Jeugd­ & Jongeren

Meer dan boeken alleen

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. 

Ga naar online lezen & leren

Studeren in de Bibliotheek

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Meer lezen

BFF Night Misfit the Switch

Kom in de kerstvakantie samen met je besties naar de BFF Night van Filmhuis Wassenaar!We draaien de film Misfit the Switch en voorafgaand aan de film en tijdens de pauze kan je samen met je bestie(s) op de foto, een leuke TikTok maken, samen een dansje doen bij de Silent Disco, vriendschapsarmbandjes maken en meer. 

Dinsdag 27 december | Filmhuis Wassenaar | 18.30u | leeftijd 10-14 jaar

Tickets

Workshop Stripverhalen Maken

Voor alle jongeren die van stripverhalen houden én voor wie dat nog niet wisten! Een ex-redacteur van Donald Duck Weekblad komt naar onze bieb om jou te leren hoe je een stripverhaal maakt.

Bibliotheek Wassenaar | Dinsdag 6 december 16.00 (uitverkocht)
Bibliotheek Voorschoten | Dinsdag 20 december 16.00

Deelname € 7,50 | Leeftijd 7 - 12 jaar

Workshop Handlettering & Bullet Journal

Een agenda, to do-lijst en notebook in één: dat is het bullet journal. We gaan starten met een nieuwe journal en oefenen met mooie letters. Pop-up atelier Mooi van Melissa komt jou de mooiste en leukste creatieve inspiratie meegeven. Een pracht start van het nieuwe jaar toch? 

Za 21 januari | 10u - 12u | Wassenaar
Za 21 januari | 14u - 16u | Voorschoten

Deelname € 9,00 | Leeftijd vanaf 10 jaar

Tickets

Voorleesfeest!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vieren wij een voorleesfeestje in de bieb! We lezen voor uit de Prentenboek Top 10 en uiteraard uit het Prentenboek van het Jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. En omdat hij een feestje geeft, doen wij het ook! Met voorlezen, lekkers, knutselen en een klein cadeautje voor alle feestgangertjes.

Woe 25 januari 14.30u Voorschoten |
Za 4 februari 10.30u Wassenaar

Deelname: € 3,50 | Leeftijd: 2-6 jaar

Tickets

Poppentheater

Poppentheater Frank Peters komt naar de bibliotheek voor een vrolijke voorstelling binnen het thema van de Nationale Voorleesdagen. Kom je kijken naar dit feestelijke avontuur? 

Zondag 29 januari 10.30u Wassenaar
Zondag 29 januari 13.00u Voorschoten

Deelname: € 6,50 | Leeftijd: 3-9 jaar en iedereen die van poppenkast houdt

 

Tickets

Kindercollege Kevin Hassing

Kinderboekenschrijver Kevin Hassing vertelt over zijn leven als schrijver, over zijn boeken én hij geeft tijdens deze Nationale Voorleesdagen tips & tricks om (nóg) beter voor te lezen.

Met zijn ervaring als (stem)acteur zal Kevin je hier vast van alles over kunnen vertellen! 

Donderdag 2 februari 16.00u Wassenaar

Deelname: € 5,00 | Leeftijd: vanaf 7 jaar

Tickets

BelevenisTafel in Bibliotheek Wassenaar

Heb jij 'm al gezien? In Bibliotheek Wassenaar hebben we een gloednieuwe BelevenisTafel! Jong tot oud, samen of alleen; leer, ontdek en verken! Wij zijn heel benieuwd wat je van de BelevenisTafel vindt! De BelevenisTafel is mogelijk gemaakt door onze Vrienden. Echte vrienden zijn onmisbaar. Steun jij ook het goede werk van onze Vrienden? Word dan ook Vriend(je) van de bieb!

Vriend worden

Voorlezen in de bibliotheek!

In de bibliotheek kun je terecht voor activiteiten zoals het wekelijks voorlezen aan kinderen. Kom luisteren naar de mooiste verhalen op woensdag om 14.30 uur in Voorschoten en op zaterdag om 10.30 uur in Wassenaar. Onze voorlezers nemen je iedere week mee op avontuur!

Activiteiten in de bibliotheek

Bekijk alle activiteiten

Als lezen niet zo gemakkelijk gaat...

Vier bij ons jouw feestje!

Lees online verder!